Siirt SİİRT’TE ‘YÜRÜYÜŞ’ GERGİNLİĞİ

SİİRT’TE ‘YÜRÜYÜŞ’ GERGİNLİĞİ

25.11.2015 - 17:22 | Son Güncellenme:

.

SİİRT’TE ‘YÜRÜYÜŞ’ GERGİNLİĞİ

Siirt’te “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” nedeniyle yürüyüş yapan HDP’liler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polis amiri, kendisine “Kadına şiddet uyguluyorsunuz” diyen milletvekiline, “Siz yolu kapatarak, şiddet uyguluyorsunuz. Burası muz cumhuriyeti değil” yanıtını verdi.
Siirt’te bir grup HDP’li tarafından, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Güres Caddesi’nde bir araya gelen bir grup kadın, def çalarak, türküler söyledi. Kadınlar, daha sonra basın açıklaması yaparak, HDP il binasına yürümek istedi. Sloganlarla yürüyen grup, Lise Caddesi üzerinde polisler tarafından durduruldu. Burada, Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Volkan Şen, gruba pankartların indirilip, deflerin kaldırılmaması durumunda yürüyüşe izin vermeyecekleri uyarısında bulundu. Ancak uyarı üzerine tartışma çıkarken, devreye HDP milletvekili Besime Konca girdi.
Şen ile tartışan Konca, “Bugün kadına yönelik şiddetle mücadele günü, sizler de şiddet uyguluyorsunuz” deyince, Şen de, “Tam aksine yolu kapatarak şiddet uygulayan sizlersiniz. Burada insanların ulaşımını engelliyorsunuz. Yürüyüş için izin alacaksınız, burası muz cumhuriyeti değil. Yoksa herkes her yere yürür, olayı bu hale getirmeye gerek yok. Bu ülkede kanun var nizam var, uyacaksınız” yanıtı verdi.
Konca daha sonra ise telefonla Siirt Valisi’ni arayarak yürüyüş için izin istedi. Ancak beklediği yanıtı Vali’den alamayan Konca, “Vali Bey de aynı zihniyet” diyerek, defle yürüyüş yapmayacaklarını söyledi.
Daha sonra parti binası önüne kadar yürüyen grup, burada def çalarak türküler eşliğinde halay çektikten, sonra eylemlerini sonlandırdı.