Dünya Silah karşıtı tepkiler büyüyor

Silah karşıtı tepkiler büyüyor

26.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Florida’daki lise katliamı sonrasında Ulusal Tüfek Derneği (NRA) ile bağlantılı şirketlere yönelik tüketici boykotunun sonuç vermeye başladığı, etkisinin giderek artmaya başladığı belirtilirken, pek çok şirketin NRA ile ilişkilerini kesmeye başladığı haber veriliyor.

Silah karşıtı tepkiler büyüyor

ABD’nin Florida eyaletinde 14 Şubat’ta 17 kişinin hayatını kaybettiği lise katliamının ardından öğrencilerin silah lobisi ve lobiden bağış alıp lobinin çıkarlarını koruyan siyasilere karşı toplu tepkileri sonuçlarını vermeye de başladı. Silah karşıtı hareket, 5 milyon üyesi bulunan, en güçlü kuruluş olan NRA ile bağlantılı şirketlere boykot uygulanması çağrısı yaparken, sosyal medyada #BoycottNRA (NRA’yı boykot et) etiketiyle yürütülen kampanya büyük yankı yarattı. Kamuoyu baskısı sonucunda birçok şirket NRA ile ilişkilerini kesmeye başladı. Ülkenin en büyük araç kiralama şirketleri, ardı ardına NRA üyelerine indirim yapmayı keseceklerini açıkladılar. Bununla birlikte farklı sektörlerden şirketler de, NRA üyelerine indirimleri sona erdirdiğini önceki gün duyurmuştu. Bazı şirket ve bankalar da, ürünlerinde NRA amblemini artık kullanmayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Silah karşıtı tepkiler büyüyor

Destekçisi daha fazla

Öte yandan söz konusu lise katliamından sağ wkurtulan ve ülkede silah karşıtı mücadelenin öncülerinden biri haline gelen Emma Gonzalez’in, özellikle katliamdan iki gün sonra bir gösteride yaptığı 11 dakikalık konuşma sonrası Twitter’da takipçi rekoru kırdı. “Marjory Stoneman Douglas High School” öğrencisi Gonzalez’in 691 bin takipçiye ulaştığı, buna karşılık NRA’nın takipçi sayısının 562 bin olduğu belirtiliyor.