Gündem Silahı bırakmazlarsa neticesine katlanırlar

Silahı bırakmazlarsa neticesine katlanırlar

25.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çarşamba akşamı Sayın Obama’yla bir görüşmemiz oldu. DEAŞ terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı teyit ettik. Bölücü terör örgütü olsun, diğer terör örgütleri olsun bunların hepsi silahı bırakmak durumundadır. Eğer silahı bırakmazlarsa neticesine de katlanırlar” dedi.

Silahı bırakmazlarsa  neticesine katlanırlar

Erdoğan, İstanbul Fatih Ormanı Camisi’nde cuma namazından sonra gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan’dan satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

İLK KARARLI ADIM: Çarşamba akşamı Sayın Obama’yla da bir görüşmemiz oldu. Görüşmeyle de bölücü örgütün yanında DEAŞ terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı teyit ettik. Dedik ki ‘Bizim için DEAŞ, bir terör örgütüdür. Böyle bir terör örgütüne karşı Türkiye hassasiyetini korumaktadır. Bu hassasiyetimizin gereği olarak bildiğiniz gibi ilk adım kararlı bir şekilde atıldı. Bu sadece bu geceye yönelik bir operasyon değildir. Operasyon bundan sonraki süreçte de kararlı bir şekilde devam edecektir. DEAŞ, başta olmak üzere gerek bölücü terör örgütü PKK olsun, bunun yanında DHKP/C olsun, diğer terör örgütleri olsun, bizim için adlarının şöyle veya böyle olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Hepsi terör örgütüdür.

Haberin Devamı

BEDEL ÖDEYECEKLER: Vatandaşımız devletine inansın, güvensin. Ceylanpınar’da 2 polisimiz şehit edildi. Diyarbakır’da bir trafik polisimiz şehit edildi, diğeri ağır durumda. Devletin bekası için şehit olan bütün bu şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, tabii ki böyle bir bedel ödüyoruz ama bunun bedelini bu terör örgütünü arkasına alanlar da ödeyeceklerdir.

GÜVENLİK ZAAFIMIZ VAR: İç Güvenlik Yasası çıkarıldıktan sonra hala yüzleri kapalı, ellerinde silahlarla İstanbul’da bile, ellerinde silahla yürüyenler... Burada tabii maalesef bizim de güvenlik noktasında bir zaafımız var demektir. Yüzü, suratı kapalı olanlar yürüyemez. Bunlar artık kanunla teyit edilmiş, bu kanunlar çıkarılmış. Bölücü terör örgütü olsun, diğer terör örgütleri olsun bunların hepsi silahı bırakmak durumundadır. Eğer silahı bırakmazlarsa neticesine de katlanırlar.