Gündem Silinti nedeniyle tahrip olmuş cevap kâğıdı yok

Silinti nedeniyle tahrip olmuş cevap kâğıdı yok

29.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in YGS’ye girenlere dağıtılan silgilerin silmediği ve optik okuyucuları zedelediğine ilişkin iddiaları içeren soru önergesini yanıtladı.

Silinti nedeniyle tahrip olmuş cevap kâğıdı yok

Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
“Sınav gereçleri paketinde yer alacak malzemelerin tümünün numuneleri başkanlıkça kontrol edilerek sonrasında yapılacak sınavlarda kullanıldığı belirtilmektedir.
‘Tümü okunaklı’
2017 ÖSYS Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na katılan tüm adayların cevap kâğıtlarının okunduğu, her cevap kâğıdının iki farklı optik okuyucuda okutulmakta olduğu ve bu okuma sonuçlarının birbirleriyle karşılaştırıldığı, bu karşılaştırmadaki amacın hem farklı koyuluk seviyelerinde yapılmış işaretlerin eksiksiz okunması hem de olası silintilerin tespit edilerek adaya ait cevap kâğıdının hatasız okunmasının sağlanması olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, aynı soruda birden fazla işaretleme yapılmış olan cevap kâğıtlarının yazılım ile tespit edilip detaylı olarak incelendiği, 2017 YGS’de iki milyonu aşan sayıda adayın sınava girmiş olmasına rağmen silinti nedeniyle tahrip olmuş, bu sebeple okunamayacak durumda olan tek bir cevap kâğıdının mevcut olmadığı belirtilmektedir.”

Haberin Devamı