Gündem Silivri’de OHAL

Silivri’de OHAL

02.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı’nın risk değerlendirmesi yaptığı cezaevlerinden biri olan Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’nde güvenlik önlemleri artırıldı. Cezaevine, havadan gerçekleşecek herhangi bir saldırıya karşı hava savunma sistemi kurulurken, bomba ihtimaline karşı da sivil araçlar jandarma tarafından titiz bir çalışmayla aranıyor.

Silivri’de OHAL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Silivri Cezaevi’ne hava savunma sisteminin kurulduğunu belirtmişti. Kampüs içerisinde kurulan hava savunma sistemiyle birlikte cezaevinde, gerçekleşebilecek olası uçak ya da helikopter saldırılarına karşı havadan tedbir alınmış oldu. Cezaevinin dış güvenliğinde görevli olan jandarma ekipleri, sivil araçları tek tek kontrol ederek cezaevini koruyor.

TOMA ve akrepler

Silivri’de OHAL


TOMA’ların cezaevi bölgesinde hazır bulunduğu gözlenirken, araçların bagajları bomba arama eğitimi almış köpekler tarafından aranıyor.

Özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin de bölgede tedbir aldığı görülürken TOMA’lar ve akrepler kampüsü koruyor. Alınan önlemleri sorduğumuz Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, “Makineli tüfek yerleştirilmiş akrepler olası helikopter saldırılarına karşı özel harekat polisleri tarafından kullanılıyor” dedi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Silivri Cezaevi’ni de kapsayan hava sahasında tüm sivil araçların 31 Ekim’e kadar uçuş yapmalarını yasakladı.