Ekonomi Silivri’de yaşlılara özel ‘sağlık köyü’ kuruldu

Silivri’de yaşlılara özel ‘sağlık köyü’ kuruldu

07.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bünyesinde Makro İnşaat ve Decovita Seramik şirketlerini de bulunduran ETRA Holding, yaşlılara özel hayata geçireceği ilk gayrimenkul projesine Silivri ilçesinin Selimpaşa Ortaköy beldesinde başladı.

Silivri’de yaşlılara özel ‘sağlık köyü’ kuruldu

55 yaş ve üstünün ihtiyaç ve taleplerine yönelik tasarlanan ‘HerDem Sağlık Köyü’ tek ve iki katlı konaklardan oluşuyor. Projede arsa sahibi ve yatırımcı Etra Holding’in çözüm ortakları ise ABD’de yaşlı evleri konusunda faaliyet gösteren Avendella ve Acıbadem Sağlık Grubu oldu.

Haberin Devamı

Uzun süre konaklama

İlk projeleri için 200 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Etra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, Türkiye’nin çeşitli illerinde de yeni yatırım planları olduğunu kaydetti.

Türkiye’de yaşlı nüfus olarak tanımlanan 65 yaş ve üzeri kişilerin toplam nüfusun yüzde 8.7’sine tekabül ettiğini hatırlatan Ercan Uyan, bu oranın 2040’da yüzde 16.3 olmasının öngörüldüğünü söyledi.

Her konakta 14 bağımsız hane ve 100 metrekare iç avlu bulunduğunu, köy için uzun süreli konaklama modeli öngördüklerini anlatan Uyan, “Toplam 614 hane olacak. Brüt 60 metrekare olan bağımsız haneler, 1 oda, 1 yaşam alanı, 1 banyodan ve 1 balkon ya da terastan oluşuyor. Fiyatlar 286 bin liradan başlıyor. Satın almadan konaklama isteyenler yemek hariç, sağlık ve temizlik paketi dahil, kişi başı aylık 4 bin 500 lira ücretle konaklayabilecek” dedi.

Haberin Devamı

'Dünya çapında marka olacak'

Acıbadem Mobil Sağlık Genel Müdürü Rasim Topuz, ‘HerDem’ sakinleri için özel bir çalışma yaptıklarını anlatırken, “HerDem sakinleri, Acıbadem Mobil tarafından geliştirilen, akıllı bileklik, medikal takip sistemi ve dijital sağlık sistemlerini arkasında medikal koçluk hizmetini alarak da kullanabilecekler” dedi. Uluslararası alanda ilk yatırım için Türkiye’yi seçtiklerini belirten Avendelle CEO’su Terry Hubbard ise, dünya çapında parmakla gösterilen bir marka oluşturacaklarını söyledi.