Gündem Silopi temizlendi ‘parantez kapandı’

Silopi temizlendi ‘parantez kapandı’

27.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un ‘Parantez kapanmıştır’ dediği Silopi’de teröristlere yönelik operasyonlar bitti. Vatandaşların normal yaşama dönmeye başladığı ilçede 600 patlayıcı imha edildi, hendekler kapatıldı

Silopi temizlendi ‘parantez kapandı’

Sokağa çıkma yasağının 19 Ocak tarihinden itibaren gündüz kaldırıldığı Şırnak’ın Silopi ilçesinin Başak Mahallesi PKK’lı teröristlerden temizlendi. Çatışmalar sonucu tahribatın boyutlarının daha net görüldüğü ilçede vatandaşlar evlerinden çıkıp günlük yaşamlarına dönmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Silopi’de çok etkin bir mücadele verilmiş ve sonuç alınmıştır. Parantez kapanmıştır” ifadesini kullanmıştı.

Vatandaş sokağa çıktı

İlçede sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte güvenlik güçleri Başak Mahallesi’nde örgütün kullandığı birçok hücre evine nokta operasyonlar düzenledi. Bölgedeki güvenlik kaynakları, Silopi’de olumlu sonuç alınmasının en önemli nedenin örgütün birçok hücre evine yapılan nokta operasyonları olduğunu belirtti. Hücre evi olarak kullanılan binalardan biri görüntülendi. Binanın bahçesinde patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Örgüte ait birçok belge ve dokümana da el konuldu.

Haberin Devamı

Başak Mahallesi’nde 600’ün üzerinde patlayıcı imha edildi. Sokaklardaki hendeklerin kapatılmasının ve barikatların kaldırılmasının ardından mahalleye ulaşımın kolaylıkla sağlandığı belirtildi. Patlayıcıların temizlenmesinin ardından vatandaşlar evlerinden çıkarak günlük yaşamlarını sürdürmeye başladı. Operasyonlar sırasında güvenli bölgelere tahliye edilen vatandaşlar evlerine döndü.

Başak Mahallesi’ne gelerek incelemelerde bulunan yetkililer, zarar gören evlerin ve okulların onarılması için bir an önce çalışmalara başlanacağı beliritti.

Polis devriye geziyor

Başak Mahallesi’nde evlerine dönen vatandaşların güvenliğini sağlamak ve PKK’lıların tekrar mahalleye sızmasını önlemek için özel harekat polisi yaya olarak sokaklarda devriye geziyor. Evlerinin bahçelerinde patlayıcı bulan vatandaşlar da durumu polise bildiriyor.

Silopi temizlendi ‘parantez kapandı’

Çocuklara çikolata, meyve
Güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı araçlara çocuklar için her sabah çikolata ve meyve yükleniyor. Güvenlik güçleri bir yandan mahallenin güvenliğini sağlarken diğer yandan çocuklarla vakit geçiriyor. Çocuklara çikolata ve meyve dağıtan güvenlik güçleri onlarla birlikte oyunlar da oynuyor.