Gündem Silvan’da çatışma izleri

Silvan’da çatışma izleri

20.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gün boyu silah seslerinin kesilmediği Silvan’da yardım kömürü çuvalından mevzi yapan PKK’lı teröristlerin birçok aracı ve işyerini yakıp yağmaladığı, birçok evde de hasar oluştuğu ortaya çıktı. Şemdinli’de ise terör operasyonu halen devam ediyor

Silvan’da çatışma izleri

Diyarbakır’ın Silvan ve Lice ilçelerinde önceki gece saat 01.00’de ilan edilen sokağa çıkma yasağı dün saat 07.00’de bitti. Silvan’da teröristlerin verdiği zarar ortaya çıkarken, araçların yandığı, birçok işyeri ve evde hasarın oluştuğu görüldü. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde beş gün önce yol kesip, hendek açan teröristlere karşı yürütülen operasyon devam ediyor.
Silvan’da sokağa çıkma yasağı sırasında güvenlik güçlerinin PKK’lılara yönelik düzenlediği operasyonlar tamamlandı. Yaklaşık 700 personelin katıldığı operasyonlarda, ilçede elektrikler ile internet ve telefon hatları kesildi. Önceki gün beri haberleşmenin sağlanamadığı ilçede gün boyu silah sesleri kesilmedi. Bazı mahallelerde dumanlar yükselirken, çatışmaların izleri dün sokağa çıkma yasağının bitmesiyle ortaya çıktı. Araçların yakıldığı, birçok işyeri ve evde büyük hasar meydana geldiği görüldü.

Haberin Devamı

Silvan’da çatışma izleri


Kepenkte kurşun izi
Mescit Mahallesi’nde çok sayıda ev ve işyerine kurşun isabet ettiği ortaya çıktı. Eski Bitlis Caddesi’nde bulunan bir tekstil işyeri tamamen yanarken, yanında bulunan markette ağır hasar meydana geldi. Aynı caddede bulunan bir züccaciye dükkanının kepenklerinde de çok sayıda kurşun deliği görüldü. Kentin Azizoğlu Meydanı’nda YDG-H üyeleri tarafından kablo bağlanarak bomba görüntüsü verilen su kazanının da kurşunlandığı dikkati çekti. İlçenin 4 mahallesinde Silvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından fakir ailelere yardım için dağıtılan kömür çuvalları, PKK’lılar tarafından barikat ve mevzi yapımında kullandı. Ara sokaklarda çok sayıda noktada kömür çuvalından yapılmış mevzi olduğu göze çarptı. PKK’lıların Tekel Mahallesi’nde bulunan 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin bahçesinde direkteki Türk Bayrağı’nı indirip yerine astığı PKK flaması da operasyon sırasında güvenlik güçlerince kaldırıldı.
Günlerdir olaylar nedeniyle kapalı bulunan sağlık merkezi açılırken, vatandaşların önünde uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Lice ilçesinde ise önceki akşam saat 21.00’den itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Haberin Devamı

Silvan’da çatışma izleri

Sigaraları gasp ettiler
- Tunceli’de yol kesen teröristler durdurdukları özel bir kargo şirketine ait 28000 lira tutarındaki sigara ve kargo yüklü aracı yağmaladı.
- Diyarbakır’ın Bağlar Emniyet Müdürlüğü’ne PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda polis merkezi önünde nöbet tutan 1 polis memuru bacağına isabet eden kurşunla yaralandı.
- Ak Parti Van il binası önünde nöbet tutan polislerin şüphelendiği sırt çantalı bir şahıs, ‘dur’ ihtarına uymayarak çantasını bırakıp kaçtı. Çağrılan bomba imha ekipleri yaptıkları incelemede çantada patlayıcı bulunduğunu saptadı. Bomba fünye ile imha edildi.
- Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki metruk bir binada yapılan aramada 37 molotofkokteyli, iki el yapımı patlayıcı ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.
- Hakkari’nin Çukurca ve Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçelerinde dört terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.
- Bitlis’in Güroymak ilçesi kaymakamlığı ve ilçe emniyet müdürlüğüne PKK mensuplarınca parça tesirli patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Can kaybının yaşanmadığı saldırıda araçlarda hafif hasar oluştu.

Yazarlar