Gündem Silvan ve Van’da iki asker şehit

Silvan ve Van’da iki asker şehit

27.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van’ın Edremit ilçesi Hacıbekir Mahallesi’nin ara sokaklarında PKK’lı teröristler tarafından barikat kurulduğu ve 3 aracın da ateşe verildiği ihbarı üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi.

Silvan ve Van’da  iki asker şehit

Güvenlik güçleri dün 13.00 sıralarında Bayırlı Sokağı’ndan geçerken teröristler, yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi ve otomatik silahlarla ateş açtı. Zırhlı araçtaki Piyade Onbaşı Ömer Öner şehit oldu, 2 asker yaralandı. Aynı sokakta bir patlama daha meydana geldi. Patlamada kimliği belirlenemeyen 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.
Diyarbakır Silvan’da ise yapımı süren barajda PKK’lı bir grup terörist tarafından saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Jandarma Astsubay Metin Uysal şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Şırnak kent merkezinde de güvenlik güçleri, sızma girişiminde bulunan 3 teröristi tespit etti. Polis ekipleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan terör örgütü mensupları kaçtı. Arama sırasında bir evin bodrumunda kazılan tünelde çatışmada yaralandığı belirlenen teröristlerin cesetleri bulundu.

Haberin Devamı

Tanker uyarısı

Tunceli-Erzincan karayolunu kesen PKK’lı teröristlerin yakıt dolu tankeri kaçırdığı iddiaları üzerine Tunceli merkez ve ilçelerindeki güvenlik birimleri alarma geçirildi. Yol güzergâhında bulunan güvenlik güçlerinin dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapıldı.