Gündem Şimdi Üniversite seçme zamanı: Üniversite Tanıtım günleri başladı!

Şimdi Üniversite seçme zamanı: Üniversite Tanıtım günleri başladı!

13.07.2016 - 16:34 | Son Güncellenme:

Üniversite sınavlarının ikinci aşaması da geride kalırken liseye veda etmeye hazırlanan öğrenciler için tercih dönemi yaklaşıyor. Dünya standartlarında eğitim veren ve araştırmalara imza atan güçlü ve uluslararası akademik kadroya sahip Özyeğin Üniversitesi’nde Tercih Dönemi-Tanıtım Günleri başladı. 2 Ağustos’ a kadar Çekmeköy Kampüsü’nde tüm öğrenciler ve aileleri detaylı bir şekilde bilgilendirilecek.

Şimdi Üniversite seçme zamanı: Üniversite Tanıtım günleri başladı

Katma değer yaratan yenilikçi eğitim modeli ile mezunlarının farklılaşarak öne çıkmasını hedefleyen Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerinin iş dünyası için donanımlı hale gelmesi, birkaç dil bilmesi, sosyal aktivitelerle yeni yetkinlikler kazanması, mezun olmadan önce değişim programları ya da staj olanaklarıyla yurt dışına çıkarak global bir vizyon edinmesi için uyguladığı kapsamlı öğrenim programını, tercih yapacak öğrencilerle paylaşıyor. Tanıtım Günleri süresince Çekmeköy Kampüsü’ne ücretsiz ulaşım sağlanacak.

Haberin Devamı

GÜÇLÜ AKADEMİK KADRO

Bloomberg Businessweek Dergisi’nin “2016 En Gözde Üniversiteler” araştırmasında vakıf üniversiteleri içinde 4. sırada yer alan Özyeğin Üniversitesi, dünya standartlarında eğitim veren ve araştırmalara imza atan, 43’ü uluslararası toplam 347 öğretim elemanından oluşan güçlü bir akademik kadroya sahip. 6 Fakülte, 2 Yüksekokul, 3 Enstitü ile eğitim veren Özyeğin Üniversitesi’nde, 23 lisans programı ve 31 lisansüstü program bulunuyor. 5.744’ü lisans, 932’si lisansüstü toplam 6.676 öğrencisi bulunan Özyeğin Üniversitesi, bu yıl 1.450 öğrenci almaya hazırlanıyor.

Girişimciliği, yenilikçiliği ve sürdürülebilirliği vizyon olarak benimsemiş bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi, diğer üniversitelerden farklı olarak; öğrencilerin bireysel gelişimine imkan tanıyan, katma değer yaratan, dönüştürücü bir eğitim modeli uyguluyor. Bu yenilikçi eğitim modeli doğrultusunda, öğrencilerine sunduğu dünya standartlarındaki eğitime ek olarak, mezuniyet sonrası hayata hazırlanmaya yönelik, yetkinlik bazlı ve sektör odaklı programlar uyguluyor.

Haberin Devamı

GELECEĞİNİ TASARLAYAN GENÇLER

Yenilikçi ve dönüştürücü eğitim modeliyle; öğrenciler okurken çalışmaya, yazları staj yapmaya ve kariyerlerini üniversitedeki ilk dönemlerinden itibaren planlayarak, bu planlarını gerçekleştirmek için kendilerini farklılaştıran yetkinlikler kazanmaya ve deneyimler edinmeye başlıyor. Güçlü akademik kadrosu ile sağladığı bilimsel donanımın yanı sıra sektörlerle iç içe eğitim felsefesi ve 360 derece öğrenci gelişimi yaklaşımı ile öğrencilerinin kişisel, profesyonel, kültürel ve sosyal gelişimlerine yönelik çalışmalar yapan Özyeğin Üniversitesi, yeni öğrencileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

BURS İMKÂNLARI İLE DÜNYA STANDARTLARINDA EĞİTİM

Özyeğin Üniversitesi, Giriş Bursları, Girişte Sağlanan Bursu Yükseltme Olanağı, Akademik Başarı Bursları, Spor Bursu ve Kısmi Zamanlı Çalışma Olanağı sunuyor. Başarılı ve yetenekli, ancak ekonomik yönden kısıtlı olanaklara sahip öğrencilere tam burslu öğrenim görme imkânı sunmak adına 2015 yılından itibaren öncü kurumların destekleriyle “Eğitimde Fırsat Eşitliği” burs programını başlatan Özyeğin Üniversitesi’nde, 2015-2016 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 87’si burslu öğrenim gördü.

Yazarlar