Dünya Sınıra yığınak devam ediyor

Sınıra yığınak devam ediyor

16.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk askeri birliklerinin Suriye’nin İdlib kenti ve bölgesinde keşif faaliyetlerine geçmesinin ardından İdlib’e yönelik operasyonların Türkiye’deki merkez noktalarından Reyhanlı’daki Oğulpınar  köyünde gözlenen hareketlilik son buldu.

Sınıra yığınak devam ediyor

İdlib kentine yönelik operasyonların merkez noktalarından Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Oğulpınar köyündeki sınır karakoluna birliklerin intikali devam ediyor. Yaklaşık iki aydır Türkiye’nin çeşitli illerindeki birliklerden sınır karakollarına gönderilen askeri araçlardan bazılarının konuşlandırıldığı Oğulpınar Hudut Karakolu’na dün adeta sessizlik hakimdi. Gazetecilerin sınır bölgesine girişine de köy girişinde konuşlanan Jandarma tarafından izin verilmiyor. Astana Süreci kapsamında ateşkesin ve tesislerin gözetim, devamlılığını sağlamak, insani yardımların ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları oluşturmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları 12 Ekim’de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde göreve başlamıştı.

Haberin Devamı

‘Tehditleri ortadan kaldıracağız’

Sınırda sessizliğin sürdüğü anlarda incelemelerde bulunmak üzere Cilvegözü Sınır Kapısı’na gelen Ak Parti Hatay Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Fevzi Şanverdi ile Reyhanlı kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’yi Hatay AFAD İl Müdürü Ömer Akbaş karşıladı. İntikalin yoğun olarak yapıldığı Oğulpınar köyünden geldiğini söyleyen Şanverdi, “İnşallah ülkemizin güvenliğini tehdit eden bu yapılanmaları en kısa zamanda ortadan kaldıracağız. İnşallah askerimiz, ordumuz en kısa zamanda memleketlerine dönerler” dedi.

Yazarlar