Gündem Sınırdan geçmeye çalışan 8 IŞİD'li yakalandı

Sınırdan geçmeye çalışan 8 IŞİD'li yakalandı

23.04.2016 - 16:17 | Son Güncellenme:

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan yabancı uyruklu DAEŞ terör örgütü mensubu 8 terörist gözaltına alındı.

Sınırdan geçmeye çalışan 8 IŞİDli yakalandı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Haberin Devamı

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, bölgedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 282 oldu. Güvenlik güçlerince ayrıca bir kaleşnikof piyade tüfeği, 30 kaleşnikof fişeği ve bir kaleşnikof şarjörü ele geçirildi, 14 el yapımı patlayıcı ise imha edildi. Operasyonda, imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı 609 oldu.

Şırnak'ta devam eden operasyonda ise 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist ölü ele geçirildi, 2 terörist de yakalandı. Operasyonda, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 241 oldu. Ekipler, 4 el yapımı patlayıcı imha etti, operasyonda imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı ise 695'e ulaştı.

Haberin Devamı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde ise bir kaleşnikof piyade tüfeği, 3 av tüfeği, bir tabanca, 2 el bombası, 607 kaleşnikof fişeği, 13 kaleşnikof şarjörü, bir hücum yeleği, 5 gaz maskesi ele geçirildi, bir el yapımı patlayıcı da imha edildi. Bu bölgedeki operasyonlarda imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı 293 oldu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yapılan yol kontrolünde ise bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Patlayıcının 200 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş 3 adet mutfak tüpünden yapıldığı belirlendi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de arazi aramasında bulunan 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT BULUNDU

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde ise 10 ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, 6 kaleşnikof piyade tüfeği, 2 av tüfeği, 2 tabanca, 428 kaleşnikof fişeği, 73 tabanca fişeği, 13 kaleşnikof şarjörü, 3 tabanca şarjörü, 4 hücum yeleği ele geçirildi, 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist de gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ise 10 ev ve eklentilerinde yapılan aramada bir kaleşnikof piyade tüfeği, 7 av tüfeği, bir tabanca, 2 kaleşnikof şarjörü, bir tabanca şarjörü, 48 kaleşnikof fişeği, 21 av tüfeği fişeği ele geçirildi, 10 terörist de yakalandı.

Haberin Devamı

Ekipler, Siirt'in Eruh ilçesinde icra edilen operasyonda, 5 ayrı mağarada çok sayıda yaşam malzemesi ve tıbbi malzeme ele geçirdi.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan DAEŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu 8 terörist yakalandı.

Öte yandan, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 8 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu, bir sahil güvenlik korveti ile Ege'de keşif/gözetleme ve karakol görevi, 3 bot ve bir mobil radar ile de Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevleri yapıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 379, Türkiye'den de Suriye'ye geçmeye çalışan bir kişiyi yakaladı.

Bu müdahaleler sırasında, 6 cep telefonu, bir şarj cihazı, bir kimlik kartı, 2 pasaport, bin 650 ABD doları, 2 bin 110 lira ile bin 410 paket sigara ele geçirildi.

Ayrıca, yasa dışı yollardan Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 57, İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan 7, Türkiye'den de Yunanistan'a geçme teşebbüsünde bulunan 12 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Öte yandan Türkiye'de yasa dışı bulunan 84, Ege Denizi'ndeki kara sularda da 56 kişi yakalandı.

Konya'nın Akören ilçesi Belkuyu Mahallesi mevkisinde kaybolan bir çocuğun arama çalışmalarına İl Jandarma Komutanlığı, Afet ve Acil Durum unsurları ve yöre halkının katılımı ile devam edildi.

İzmir'in Dikili açıklarında bir ihbar üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından lastik bot içerisinden 56 göçmen sağ olarak kurtarıldı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde gerçekleştirilen bölge yelken yarışları esnasında denize düşen 2 kişi Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.