Sinop SİNOP’TA GAZİLER GÜNÜ KUTLAMASI

SİNOP’TA GAZİLER GÜNÜ KUTLAMASI

19.09.2014 - 14:32 | Son Güncellenme:

.

SİNOP’TA GAZİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Sinop’ta, “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.
19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları Hükümet Meydanı önünde düzenlenen törenle başladı. Törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, daire müdürleri, öğretmenler, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşma yapan Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, “1071’de tarih sahnesine çıkan, üç kıtada at koşturan, 1453’te çağ kapatıp çağ açan, dünya tarihine yön veren, bastığı toprakları ihya eden, her gittiği ülkede kabul gören Yüce Yaratanın verdiği görevi dünya milletlerine örnek olacak şekilde yerine getiren, yaratılanı yaratandan ötürü seven bu büyük millet sonsuza kadar var olacak ve biz bu kutsal günümüzü her yıl artan coşku ile kutlamaya devam edeceğiz. Bundan hiç ama hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Tören, Sinop Garnizon Komutanlığı’nda görevli Jandarma Er Mehmet Cansever’in okuduğu “Gazi” şiiri ile devam etti. Tören sonrası protokol ve davetliler Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.
Daha sonra Sinop Valiliği tarafından Öğretmenevi’nde bir yemek verildi. Yemekte konuşan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, “Vatan, bayrak ve millet uğruna gerektiğinde canını vermeye hazır olan bir milletin evlatları çok önemli. Gaziler Günü hepimize kutlu olsun” diye konuştu.
Yemek sonrasında İl Müftüsü Mustafa Erkan tarafından yapılan yemek duası ile program sona erdi.