Gündem Sinop Valisi’nin eşi Albay Temel Çetinkaya gözaltına alındı

Sinop Valisi’nin eşi Albay Temel Çetinkaya gözaltına alındı

16.07.2016 - 14:57 | Son Güncellenme:

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın eşi olan Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Temel Çetinkaya, darbe girişimiyle ilgili gözaltına alındı. Vali Çetinkaya’nın da görevden alındığı ileri sürüldü.

Sinop Valisi’nin eşi Albay Temel Çetinkaya gözaltına alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir grubun yaptığı darbe girişimi ile ilgili Sinop Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Temel Çetinkaya gözaltına alındı. Çetinkaya’nın eşi olan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın da görevden alındığını ve yerine Giresun Valisi Hasan Karahan’ın atandığı ileri sürüldü. Polis, savcının talimatıyla Sinop Vali Konağı ile Karakum’daki Vali Konukevi’nde arama başlatıldı.

Haberin Devamı

Darbe girişimine tepki amacıyla ellerinde Türk bayraklarıyla Valilik önünde toplanan vatandaşlara Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, hitap etti. Vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunan Yaman, "Yaşananlar karşısında Cumhurbaşkanından köy muhtarına kadar herkes görevini yapmıştır." dedi. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, bir gazetecinin "Vali Yasemin Özata Çetinkaya'nın görevinden alındığı doğru mudur? " sorusu üzerine "Doğrudur. Ayrıntılarını ben de bilmiyorum." yanıtını verdi.