Gündem Sıpa katili

Sıpa katili

19.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

150 kilo adam yavru eşeğe bindi. Platero isimli eşek öldü, hayvanseverler ayaklandı. Gözaltına alınan adam masum olduğunu öne sürdü

Sıpa katili

İspanya’nın Lucena kentinde, geleneksel yılbaşı etkinliklerine ölen eşek yavrusu damga vurdu. Kutlama gecesi 150 kiloluk bir adamın, 4 aylık yavru eşeğin üzerine çıkarak fotoğraf çektirdiği belirtildi. Fotoğraf, sosyal medyada paylaşılmasının ardından, hayvanseverlerden büyük tepki çekti. Lucena sakinleri iki gün sonra hayvan hakları örgütü ‘circular animalista de podemos’a eşeğin ayakta bile duramayacak halde olduğunu bildirdi. Tedavi altına alınan hayvan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Polis eşeğin ölümüne neden olan kişinin Evaristo Jimenez olduğu belirledi. Eşeği kasten yaralama şüphesiyle gözaltına alınan Jimenez, “İnsanlar benim bir katil olduğumu ve eşeği öldürdüğümü düşünüyorlar. Ben bir katil değilim. Çocukluğum boyunca çiftlikte yaşadım ve tüm ailem çiftçiydi. Herhangi bir hayvana kasten zarar vermem mümkün değil” dedi. Polis ekiplerine verdiği ifade ardından Jimenez serbest bırakıldı.