Ege Şirinyer Parkı’nda ihale yakın, ama...

Şirinyer Parkı’nda ihale yakın, ama...

22.02.2017 - 04:38 | Son Güncellenme:

Şirinyer Parkı Projesi’nin imar planlarına meslek odalarının yaptığı itirazlar, Büyükşehir Meclisi’nde reddedildi. Parkın planları, meslek odaları tarafından yargıya taşınmazsa, ihale süreci başlayacak.

Şirinyer Parkı’nda ihale yakın, ama...

İzmir Buca’da Şirinyer Parkı’nın da içinde olduğu 81 bin metrekarelik alanı cazibe merkezi haline getirmek, Bucalıların buluşma noktasına dönüştürülecek bir işlev kazandırmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi, 2012 yılında hazırlanan projeye olanak sağlayan imar planları yaptı. Ancak, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin açtığı davada, İzmir 4. İdare Mahkemesi önce yürütmeyi durdurma kararı verdi, ardından planı iptal etti. Projeden vazgeçmeyen Büyükşehir ve Buca Belediyesi, mahkeme kararında yer alan iptal gerekçelerini ortadan kaldıran yeni imar planı hazırladı.

Haberin Devamı

Projenin önü açıldı

Ağustos 2016’da İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle onaylanan 1/5000 ölçekli yeni imar planına göre, Şirinyer Parkı alanında Kentsel Tasarım Projesi ve Park Alanını kapsayan Özel Proje Alanı ve Belediye Hizmet Alanı belirlendi. Buca Belediyesi de 1/1000 ölçekli planı hazırladı. Projede yeraltı otoparkı, kafeterya ve sinemanın bulunduğu tesis, anfitiyatro, gezinti yolları yer aldı.

Yeşil alanların da korunacağı belirtildi. Büyükşehir Belediye Meclisi, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın 1/5000 ölçekli, Şehir Plancıları ve Peysaj Mimarları Odası’nın ise 1/1000 ölçekli planlara yaptığı itirazı oybirliğiyle reddetti. Bu kararla projenin önü açıldı. Gözler meslek odalarına çevrildi.