Ekonomi Şirketler de ek indirim verecek

Şirketler de ek indirim verecek

04.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, beyaz eşyadaki ÖTV düzenlemesinin ardından fiyatlarda yüzde 7-8 düşme beklediklerini, Arçelik olarak bunu agresif kampanyalarla da destekleyeceklerini söyledi.

Şirketler de ek indirim verecek

Dinçer, “Son üç ayda yüzde 35’e yakın dolar artışı mevcuttu. Maliyetlerin de artması nedeniyle bütün üreticiler fiyatları revize etme trendindeydi. Bu dönemde ekonomimize ve tüketicimize çok değerli bir katkı olarak düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Ergün Güler, beyaz eşyada uygulanan ÖTV’nin 30 Nisan’a kadar kaldırılmasına yönelik düzenlemenin iç pazardaki daralmanın önüne geçeceğini söyledi. Güler, “ÖTV teşviki 60.000 doğrudan, 600.000 dolaylı istihdam sağlayan 500’ü aşkın yan sanayi ve 15.000 bayiye sahip çok geniş bir eko sistemi canlandırarak ekonomik ivmeyi artıracaktır” dedi.

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, kararın satışlara pozitif yansıyacağını ve sektöre hareketlilik getireceğini vurguladı. Gürcan, evlerindeki ürünleri yenilemek isteyenlerin yanı sıra düğün hazırlığı yapan çiftlerin de 30 Nisan’a kadar sürecek olan bu avantajlı dönemi değerlendireceğini düşündüklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Doğtaş Kelebek Mobilya Genel Müdürü Ersin Serbes de, mobilya sektöründe KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesiyle ilgili olarak, kararın büyük heyecan yarattığını ifade etti. Serbes, buna kendilerinin de büyük destek vereceğini, yüzde 10’luk indirimin yanı sıra bir o kadar daha indirim yaparak müşterilerine avantajlı alışveriş sağlayacaklarını söyledi.

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, “Sektörde ÖTV yüzde 6.7. Firmalar da bunun üzerine 5 ila 12 puan arasında bir şey ilave etse, tüketicilere yansıyan fiyatlarda yüzde 15 ila 20 arasında bir indirim olabilir. Ciromuzun yüzde 30’dan fazlasını Anneler Günü’nden önce yaparız. Kararın bu döneme denk geliyor olması faydalı olacak” dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konut, beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indiriminin piyasaları canlandıracağını belirtti.