Teknoloji Sırt Çantanı Tak Google’dan 4 Bin TL Maaşı Kap!

Sırt Çantanı Tak Google’dan 4 Bin TL Maaşı Kap!

04.05.2015 - 10:33 | Son Güncellenme:

Dünyanın neresinde olursanız olun bir tıkla sizi istediğiniz yere götüren ve oldukça detaylı görüntüler sunan Google’ın harita servisi Google Street View, İstanbul sokaklarında.

Sırt Çantanı Tak Google’dan 4 Bin TL Maaşı Kap

Geçtiğimiz haftalarda Gelibolu için çalışma yürüten ve ülkemiz için oldukça önemli olan bu gün için tüm dünyayı bir tıkla Gelibolu’ya getirmeyi başaran Google, şimdide İstanbul’u karış karış geziyor. “Trekker” adı verilen sırt çantasını görenlerin ilgisi ile karşılaşan ekip oldukça ilginç olaylarla da karşılaştıklarını belirtiyor. Görenlerin Trekker’in ne olduğunu sorduğunu ve üzerinde 15 kamera olduğunu öğrendiklerinde 1 kamera neyine yetmiyor diyerek güldükleri belirtildi. Yaklaşık 18 kilogram olan Trekker, yukarıda da belirttiğimiz ve istanbulluların şaşırdığı gibi üzerinde tam 15 kamera bulunduruyor.

Haberin Devamı

Neden 15 kamera?
Neden 15 kamera sorusuna gelecek olursak aslında vatandaşlarında dediği gibi aslında 1 kamera bile bu iş için yeterliylen Google bizlere 360 derecelik bir görünüm sunmak ve daha kaliteli hizmet verebilmek adına 15 kamera birden kullanıyor. Bu kameralar 2.5 saniyede bir fotoğraf çekerek çekilen fotoğraflar çanta üzerinde bulunan özel bir kablo ile anında harddiske yükleniyor.
2.5 saniyede bir gerçekleşen bu işlemin yanında Trekker, üzerinde bulunan GPS antenleriyle gezilen yerleri adım adım kaydediyor. Gün sonunda çekilen tüm fotoğraf ve kayıt edilen konum bilgisi Google’ın Silikon Vadisi’ndeki merkezine gönderiliyor ve anlamlı verilere dönüştürülüyor.

Günde 8 Saat Çalış Ayda 4 Bin TL Maaş Kazan
Google’ın gün geçtikçe popülerleşen Google Street View hizmeti için Trekker ile çekimler yapabilecek kişiler dünyanın dört bir noktasından başvuruda bulunuyor ve ekip her geçen gün büyüyor. Çalıştığınız bölgenin risk oranına göre değişmekle birlikte Google Street View için çalıştığınızda ayda ortalama 1.500 dolar kazanıyorsunuz.

Haberin Devamı

18 kilo olan Trekker’i 8 saat boyunca sırtınızda taşımanız ise göründüğü kadar kolay değil. Denge merkezlerinin farklı olması sebebi ile kolaylıkla dengenizi kaybedebilirsiniz. 8 saatlik pil ömrü bulunan Trekker’ın şarjı bittiğinde ise sizin de o günkü mesainiz bitmiş sayılıyor.