Dünya Liman alındı, Sirte'de çember daralıyor

Liman alındı, Sirte'de çember daralıyor

11.06.2016 - 11:29 | Son Güncellenme:

Libya'da silahlı birlikler yoğun çatışmaların ardından IŞİD'in ülkedeki kalesi Sirte'deki limanın kontrolünü ele geçirdi. CNN televizyonu, bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı haberinde kentin doğusundaki El Sarava bölgesinin de tamamen terör örgütünden alındığını duyurdu.

Liman alındı, Sirtede çember daralıyor

Irak Şam İslam Devleti IŞİD'in Irak ve Suriye dışındaki en önemli kalesi Sirte'de sıcak çatışmalar yaşanıyor. Birleşmiş Milletler'in (BM) desteklediği hükümete bağlı birlikler, bir ay sonunda operasyonun ilk ciddi sonucunu aldı.

Haberin Devamı

Cuma akşamı kentteki limanın kontrolü IŞİD'den alındı. Amerikan CNN televizyonu, bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı haberinde, kentin doğusundaki El Sarava bölgesinde de kontrolün Libya birliklerine geçtiğini aktarıyor.

CNN'nin haberinde Sirte ve çevresindeki köy arasında bulunan yolun açıldığı, Buhari çevresindeki IŞİD mevzilerinin ise hava saldırılarıyla vurulduğu yer aldı.

General Muhammed El-Ghusri, IŞİD'in üst düzey liderlerinin güneydeki çölün içine doğru kaçtığını ancak birçok militanın kent merkezinde kuşatma altında olduğunu söyledi.

Hafta başında Libya güçleri Sirte'deki IŞİD mevzilerine hava operasyonu gerçekleştirmişti. IŞİD saldırılara, makineli tüfek ve toplarla karşılık veriyor. Örgüt ayrıca keskin nişancıları da kullanıyor. Bugüne kadarki çatışmalarda iki asker öldü, sekiz asker de yaralandı.

Haberin Devamı

Kaddafi'nin memleketi

Sirte eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin memleketi. Birlik hükümeti geçen ay Trablus'ta kurulmuştu.
Libya'da, Nato'nun desteklediği güçlerin Ekim 2011'de Muammer Kaddafi yönetimini devirmesinden bu yana kaos hakim.
Ülkenin bir bölümü IŞİD'le bağlantılı militanların elinde bulunuyor.