Sivas Sivas'ta "Çocuk Dostu Turizm" Kongresi Düzenlenecek

Sivas'ta "Çocuk Dostu Turizm" Kongresi Düzenlenecek

20.02.2018 - 15:09 | Son Güncellenme:

.

Sivasta Çocuk Dostu Turizm Kongresi Düzenlenecek

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Turizm Fakültesince 1. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi düzenleneceği bildirildi.

Haberin Devamı

CÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda konaklama ve seyahat işletmeleri ile tur operatörlerinin, "çocuk dostu" kavramı giderek daha fazla ön plana çıkardığına işaret etti.

Çocuklu ailelerin tatil kararını almasında çocuğun öneminin eskiden beri bilindiğini dile getiren Ahıpaşaoğlu, bu noktada nasıl ki "mavi bayrak", "yeşil otel" gibi kriterler varsa "çocuk dostu" kavramının da standartlarının oluşturulması gerekliliğini ifade etti.

Ahıpaşaoğlu, Cumhuriyet Üniversitesi ve fakülte olarak bu konuda 25-28 Nisan tarihlerinde 1. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi'ni düzenleyeceklerini ve dünyada bir ilke imza atacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Bu konuda her yıl düzenlemeyi sürdürecekleri kongrelerle tüm dünyada "çocuk dostu" turizmi yönlendirilmesini sağlayan kurum olarak Türkiye'nin ve üniversitelerinin öne çıkmasını amaçladıklarını aktaran Ahıpaşaoğlu, "Bu kongre bilimsel anlamda hem üniversitemizi hem fakültemizi biraz daha yukarıya taşıyacak, daha çok tercih edilmesine neden olacaktır." ifadesini kullandı.