Sivas Sivas'ta Fetö/Pdy Davası

Sivas'ta Fetö/Pdy Davası

08.08.2017 - 14:57 | Son Güncellenme:

-Haklarında dava açılan 4'ü tutuklu eski polis 5 sanığın yargılanmasına başlandı

Sivasta Fetö/Pdy Davası

SİVAS (AA) - Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 4'ü tutuklu polis 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan tutuklu emekli polis R.G, ihraç edilen tutuklu polisler A.G, M.K, M.T. ile tutuksuz yargılanan ev hanımı D.T, hazır bulundu.

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan ve ilk kez hakim karşısına çıkan sanıkların kimlik tespiti yapıldı. İddianamelerin okunmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

Tutuklu eski polis A.G, savunmasında ByLock kullandığı iddiasını kabul etmedi.

Eşinin FETÖ okullarından olan Sultan Murat Koleji'nde öğretmen olduğunu belirten A.G, "Kurumu bildiğim için nişanlılık dönemimizde oradan ayrılmasını söyledim. O da çıktı işten. Örgüt içinde yer almadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Örgüt üyesi olmadığım için de bu yapı hakkında bildiğim ve anlatacağım bir şey yok." diye konuştu.

Haberin Devamı

Eski 4. sınıf emniyet müdürü M.K. da terör örgütü üyesi olduğu iddialarını kabul etmediğini belirtti.

- "Bizi almaya gelen polislere çay ikram ettik"

Terör örgütü üyelerinin gözaltına alındığı sırada güçlük çıkardığını ve mesleği dolayısıyla bu durumları çok yaşadığını anlatan M.K, şunları kaydetti:

"Biz gözaltına alınırken polis memurlarına kolaylık sağladık. Evi ararken yardımcı olduk, çay ikram ettik. ByLock kullanmadım. Bank Asya'da bir hesap açtırmıştım, hesapta da para yoktu. Onu açtırdığımı da unutmuşum. 2002-2014 yıllarında Ali Babacan'ın korumalığını yaptım. O zaman cemaat olarak bilinen yapının birçok programına gittik. Bize de usulen bu programlarda hediyeler veriyorlardı. Evimde bulunan içeriğini bile bilmediğim CD'ler bu programlardan hediyedir. Bir yıldır tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum."

Tutuklu eski polis M.T. ise darbe girişimini televizyondan öğrendiğini ve demokrasi nöbetlerinde görev aldığını belirterek, "Evimdeki aramalarda örgüt unsurlarına rastlanmadı. ByLock kullanmadım, kimse de yüklemedi. Bank Asya hesabını da kira ödemesi için açtırmıştım. Örgüt bankası olduğu haberleri çıkınca paramı oradan çektim. Ben emniyette pasaport şubede çalışıyordum. Eğer örgüt üyesi olsaydım çok kolay pasaport hazırlayıp eşim ve çocuklarımla kaçardım." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Sağlık sorunları nedeniyle bir yıl önce emekli olan eski polis R.G. de "Bu terör örgütünü ve diğer örgütleri kınıyorum. 24 yıl polislik yaptım. Meslek hayatımın tamamı örgüt üyelerini takip etmekle geçti." dedi.

Tutuksuz yargılanan ve bu duruşmada tutuklu bulunan M.T'nin eşi D.T. ise terör örgütü üyesi olmadığını söyleyerek beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, hakkında adli kontrol şartı bulunan D.T'nin adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verdi.

Eksik hususların tamamlanması, ByLock içeriklerin belirlenmesi için duruşma 8 Kasım'a ertelendi.