Dünya ‘Siz çıkın, çocuklarım kalsın!’

‘Siz çıkın, çocuklarım kalsın!’

20.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması (Brexit) sürecini başlatan isimlerin başında gelen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) eski başkanı Nigel Farage, dört çocuğundan ikisinin “Alman pasaportu”na sahip olduğunu söyledi.

‘Siz çıkın, çocuklarım kalsın’

Brexit referandumu konusundaki ısrarcılığı ve göçmen karşıtı tavırlarıyla bilinen Farage, geçen yıl boşandığı Alman eşinden olan iki çocuğunun hem Almanya hem de İngiliz pasaportu taşımaya devam ettiklerini belirtirken, kendilerini daha çok “İngiliz hissettiklerini” savundu. Geçtiğimiz yıl Alman Konsolosluğu önünde görülen Farage, Alman vatandaşlığına başvurduğu iddialarını reddetmişti. İngiltere’nin AB’den ayrılması süreci sona erdiğinde, Farage’ın çocukları da, AB vatandaşlığının nimetlerinden yararlanmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Farage’ın başını çektiği kampanya ile, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması kararının oylandığı referandum gerçekleşmişti. Farage, bununla birlikte şimdilerde tam tersini savunarak, ikinci bir referandum yapılması gerektiğini söylüyor.