Gündem Sizin tatil tercihiniz hangisi?

Sizin tatil tercihiniz hangisi?

26.04.2018 - 16:19 | Son Güncellenme:

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla mesaide gizli gizli tatil planları yapanların sayısı da arttı. Peki bütün bir yılın yorgunluğunu atacağımız tatilimizi nerede geçireceğimizi nasıl seçiyoruz? Buram buram tarih kokan kentlerde eski insanların ayak izlerini mi takip etmeyi seviyoruz? Yoksa kumsalın ve güneşin tadını çıkarırken başka hiçbir şeyi düşünmemek mi istiyoruz? İşte her zevke uygun seçenekler.

Sizin tatil tercihiniz hangisi

Tatil bir ihtiyaç. Unutulmaz bir tatil yaşamak için ise iyi bir planlama yapmak mecburiyet. O halde ilk önemli şey, ne tür bir tatil yapmak istediğinize karar vermek. Tatil seçenekleri ise türlü türlü. Güzel bir sahil kasabasına kendinizi atıp şehrin karmaşasından uzaklaşarak deniz ve kumun tadına varabilirsiniz. Ya da Floransa’da, Brugge’de veya Barselona’da hem tarihin hem kültürün tadına varmak isteyebilirsiniz. Bu seçimi yaparken turların hizmetlerinden yararlanabilir ya da kendi imkanlarınız ile kendinize nefis bir tatil rotası çizebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kültür cenneti yaşlı kıta

Farklı kültür ve hayat tarzlarını görmek sizi de heyecanlandırıyorsa listenizin başına şüphesiz ki Avrupa ülkelerini yazmalısınız. Hem iyi korunmuş tarihi şehirleri hem de yaz boyu durmadan devam eden kültürel faaliyetler tatilinizi doyumsuz bir entelektüel şölene çevirebilir. Balkanlar da yakın coğrafyamızdaki göz dolduran seçenekler arasında. Daha farklı seçeneklerden hoşlanan tatilcilere ise Mısır ve Çin’i önerebiliriz.

Deniz, kum, güneş: Yunan adaları

Türkiye içindeki cennet gibi plajlardan hevesinizi aldıysanız ve artık yurt dışını denemek istiyorsanız tabi ki ilk akla gelen seçenek son yılların yükselen trendi Yunan adaları oluyor. Hem ulaşım kolaylığı, hem de döviz kurlarının can sıktığı bu günlerde alternatiflerine göre biraz daha ucuz oluşları, Yunan adalarını oldukça cazip bir tatil alternatifi yapıyor. Üstelik Yunanistan, hem kültür hem de deniz olsun diyenler için de keyifli bir seçenek. Bunun dışında ise Güneydoğu Asya ülkeleri de egzotik tatil seçenekleri sunuyor. Maldivler, Bahamalar ve Zanzibar gibi hem büyüleyici doğal güzelliklere sahip hem de Türklerin vizesiz seyahat imkânı bulduğu bölgeler de aniden gelişen tatil planlamaları için akılda tutulması gereken seçenekler.