Gündem Sızmalara karşı sarı bant

Sızmalara karşı sarı bant

22.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin’de PKK/PYD/YPG terör örgütüne yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda tanklar Suriye’ye hareket ederken vatandaşlar askerlere sevgi gösterilerinde bulundu. Operasyona karadan destek veren Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı askerler ise aralarına dışarıdan olacak olası sızmalara karşı kollarına sarı bant taktı.

Sızmalara karşı sarı bant

Operasyon tüm hızıyla sürerken zırhlı birliklerden sınır hattına sevk edilen yüzlerce tank harekete geçti. Reyhanlı’da bulunan Oğulpınar Hudut Karakolu’nda konuşlanan onlarca Leopar tankı yine Reyhanlı’da bulunan 3. Hudut Karakolu’na sevk edildi. Gerekli bakımları ve düzenlemeleri yapılan tanklar daha sonra Suriye sınırına doğru hareket etti.

Askerlerin morallerinin yüksek olduğu gözlendi. Bu sırada yol üzerinde araçları ile hareket eden vatandaşlar askerlere sevgi gösterilerinde bulunmak için araçlarından indi. Askerler kendilerine gösterilen sevgiye karşılık vatandaşları selamladı.

Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türk ordusu koordinesinde hareket eden ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı’nda da önemli görev üstlendi. Türkiye’nin Suriye sınırındaki birliklere yerleştirilen binlerce ÖSO üyesi Suriye’ye giriş yaparken dışarıdan bu grupların arasına sızma girişimini önlemek amacıyla kollarına sarı bant takıldı. Fırat Kalkanı Harekatı’nda da ÖSO üyelerinin kollarına mavi ve kırmızı bant taktıkları görülmüştü.