Dünya Skandal paylaşım

Skandal paylaşım

17.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sosyal medya mesajlarıyla olay yaratan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun oğlu, bu kez de barış için Müslümanların İsrail-Filistin topraklarından gitmesini tercih ettiğini yazdı

Skandal paylaşım

Daha önce de sosyal medya hesabından paylaştığı olumsuz mesajlarla gündeme gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu, bölgeye barışın gelmesi için tüm Yahudilerin veya da tüm Müslümanların İsrail-Filistin topraklarından tamamen ayrılması gerektiğini dile getirerek, kendisinin Müslümanların söz konusu topraklardan gitmesini tercih ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Oğul Netanyahu, Facebook hesabından paylaştığı mesajında Filistinli Müslümanlar ile Yahudiler arasında barışın mümkün olmadığını ileri sürerek bölgede barışın ancak iki gruptan birinin bölgeden tamamen ayrılmasından sonra mümkün olacağını iddia etti. Bölgede barışın sağlanması için iki seçenek olduğunu dile getiren Yair Netanyahu, “Ya tüm Yahudiler veya tüm Müslümanlar bu topraklardan (Filistin-İsrail) tamamen ayrılmadan buraya barış gelmez. Ben ikincisini tercih ederim” diyerek Filistinli Müslümanları bölgede istemediğini açıkça dile getirdi.

Arap Birliği toplanıyor

Öte yandan Arap Birliği, Filistin’in talebi üzerine İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da geçtiğimiz haftadan bu yana yükselen gerilimi görüşmek üzere daimi temsilciler seviyesinde yarın olağanüstü toplanıyor.