Otomobil Skoda Kodiaq ve yeni modelleri tanıtıldı

Skoda Kodiaq ve yeni modelleri tanıtıldı

13.03.2017 - 16:37 | Son Güncellenme:

Skoda Kodiaq, renk getirmeye hazırlanıyor. Cenevre Otomobil Fuarı’nda oldukça şık iki yeni modelini tanıtan Skoda, Kodiaq ile kardeşi Seat Ateca’ya adeta meydan okuyor.

Skoda Kodiaq ve yeni modelleri tanıtıldı

Skoda Kodiaq, SportLine ve Scout ile göz kamaştırıyor

Haberin Devamı

SportLine ve Scout isimli iki özel modeli tanıtılan Kodiaq, hem sportiflik arayanlara hem de off-road tutkunlarına hitap ediyor. SportLine modelinde, capcanlı bir renk seçeneği olan Corrida Red’i tercih eden Skoda, yeni SUV’sinin ön yüzünde daha keskin ve daha agresif hatlara yer vermiş. Aynı agresifliği arka yüzde de sürdüren Skoda, 19 ve 20 inçlik jant seçenekleriyle ve harika yanal desteklere sahip spor deri koltuklarıyla sportiflik anlayışını konuşturmuş.

Scout modelinde ise, agresiflik namına herhangi bir tasarım hamlesi bulunmuyor. Ancak bu donanımın özelliği, off-road tutkunlarına hitap etmesi. Off-Road Asistanı ve Sürüş Modu seçenekleri bulunduran dev SUV, 6 ayrı sürüş modu bulunduruyor. Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual ve Snow isimli modlarla gelen Kodiaq Scout, dışarıda sadece jantlarıyla farklılık yaratıyor. Bu eksikliği içeride gidermek isteyen Skoda, iç mekanda odunsu döşemeler kullanmış.

Haberin Devamı

Skoda Kodiaq ve yeni modelleri tanıtıldı

Üç farklı motor seçeneğiyle geliyor

Kodiaq’ın farklı varyasyonları olan Kodiaq SportLine ve Kodiaq Scout, üç farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Giriş seviyesinde 1.4 litrelik 150 beygir güç üreten TSI motoru bulunurken, daha büyük bir benzinli motor isteyenler de düşünülmüş. 2.0 litrelik benzinli motoru 180 beygir güç üreten Kodiaq, cebini düşünenler için ise 2.0 litrelik 150 beygir güç üreten dizel motoruyla piyasaya sürülecek. Kodiaq SportLine ve Kodiaq Scout için henüz herhangi bir fiyat bilgisi ise mevcut değil.

Kaynak: otopark