Galatasaray 17 yıllık gurur

17 yıllık gurur

18.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-Kırmızılılar, UEFA Kupası'nı aldığı günü "Galatasaray Bayramı" ilan etti ve ilk kutlamayı dün yaptı.

17 yıllık gurur

Sarı-kırmızılılara bu mutluluğu yaşatanlar bir araya geldi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bu özel günü unutmadıklarını gösterdi. Dönemin başkanı Süren, başarıya birliktelik ve sevgi yumağıyla ulaştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Galatasaray, 17 Mayıs 2000’de kazandığı UEFA Kupası’nın 17. yılını Florya’da kutladı.
Sarı-kırmızılı kulüp tarafından 17 Mayıs’ın artık “Galatasaray Bayramı” olarak kutlanacağının açıklanmasının ardından, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde birçok eski yıldız ismin katılımıyla büyük bir organizasyon gerçekleştirildi.
Başkan Dursun Özbek’in sahibi olduğu Gayrettepe’deki Point Otel’den Galatasaray takım otobüsüyle tesislere gelen eski oyuncular, sarı-kırmızılı takımının antrenmanını izleyip, futbolcularla fotoğraf çektirdi. Galatasaray’da 1997-2000 yılları arasında forma giyen oyuncular ile yine sarı-kırmızılı ekibin efsaneleri arasında yer alan isimlerin bulunduğu iki takım arasında Jupp Derwall sahasında 17’şer dakikalık iki devreden oluşan bir gösteri maçı düzenlendi.Gösteri maçı 6-5 sonuçlandı. Beyaz formalı takımın golleri, Evren (2), Ilie (2) ve Mustafa Kocabey (2)’den gelirken, parçalı forma giyen takımın gollerini ise Riera, Ayhan (2), Necati ve Fleurquin kaydetti.
Özbek’ten plaket
Organizasyonda, UEFA Kupası’nın kazanıldığı dönemin başkanı Faruk Süren ile teknik direktörü Fatih Terim de unutulmadı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Süren ile Terim’e birer plaket takdim etti.
Özbek, “Galatasaray, Türkiye’ye UEFA Kupası’nı getirdi. Biz bu sene farklı bir organizasyon yapmak istedik. Keyifli bir gün geçirdik. 17 Mayıs tarihi sadece Galatasaray için değil, Türk futbolu için önemli bir eşiktir” ifadelerini kullandı.
Başarıya birliktelik ve sevgi yumağıyla ulaştıklarını söyleyen Faruk Süren, “Başarı için yaptığınız işi sevmeniz lazım. Biz Galatasaray’ı sevdiğimiz, aşık olduğumuz için başarılı olduk. Tüm Galatasaraylılara, başkanım size, Fatih hocama teşekkür ediyorum. Büyük meşakkatler geçirdik. Onun nezdinde teknik ekibe, o dönemki futbolculara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yardımcılarına, başkan ve yönetime, Galatasaray camiasına, taraftarına ve kendilerini destekleyen tüm Türkiye’ye teşekkür eden Terim ise, “En büyük teşekkürü de o gün sahada aslanlar gibi mücadele eden oyuncularıma ediyorum. Bizi buraya çıkaran onların büyük mücadelesidir. Gözlerinden öpüyorum; esas aktörler onlardır” yorumunu yaptı. Etkinlik mangal partisiyle son buldu.
17 yıllık gurur
‘İnşallah birkaç kutlama yaparız!’
UEFA Kupası’nın fatihi Terim, bu başarıların daha sık olması dileğinde bulundu, “Biz de senede birkaç defa kutlama yaparız inşallah” dedi.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TRT Spor’da “Spor Bahane” programında, Galatasaray Teknik Direktörü olarak 17 Mayıs 2000’de aldıkları UEFA Kupası’nı, o atmosferi ve yaşadığı duyguları anlattı.
Bu senenin oldukça anlamlı olduğunu dile getiren Terim, “Çünkü 17 Mayıs, 17. sene ve 2017... O yönden baktığımızda 17’ler silsilesi görünüyor. Gönül isterdi ki bu arada kalan yıllarda da çok daha büyük başarılar elde edebilseydik. Ama hala güncelliğini koruyor, hala başarılarda en önde gidiyor. Hiçbirimizin bu tarihi unutması mümkün değil” diye konuştu.
Ulaşılmaz değil
17 Mayıs’ın, hayatını, emeğini zafere adamışların günü olduğunu dile getiren Terim sözlerini şöyle sürdürdü: “17 Mayıs, inanmanın, inançla mücadele etmenin ve bunun keyfini sürmemizi sağlayan bir gündür. Kelimelerin hisleri ve heyecanı anlatmaya yetersiz kaldığı bir 17 Mayıs diye tarif edebiliriz.”
Artık bu hedeflere ulaşılmaz olarak bakılmadığını dile getiren Terim, “Hayallerin var mı dersen, evet var. Şampiyonlar Ligi’ni neden Türkiye’de bir kulüp almasın? Bunun için de (UEFA Kupası) olmaz demişlerdi, biz hiç yenilmeden aldık. Burada başta Faruk Süren olmak üzere tüm yönetim kurulumuza sonsuz teşekkür ediyorum. O günkü tarihlerde bir Türk antrenör ile dört sene imza atıp, sonuna kadar kalması mucizeydi. O yüzden vizyonu ve misyonu buna müsait olan Süren’e çok teşekkür ediyorum. Ümit ederim bunlar sık olan başarılar haline gelir, biz de senede birkaç defa kutlama yaparız inşallah” dileğinde bulundu.
Futbolculuk döneminde Gheorghe Hagi ile karşı karşıya oynayan Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, dün Florya’da bir araya geldi. Sıcak bir şekilde gerçekleşen buluşmada ikili bir süre görüştü. Hagi, Sneijder ile de kısa bir sohbet yaptı.
17 yıllık gurur
Korkmaz’ın işi çıkmış!
Galatasaray’ın dünkü kutlamasında gözler kaptan Bülent Korkmaz’ı aradı ancak bulamadı.
Önceki sezon geçici olarak takımın başına geçmesi teklif edilen ancak kabul etmeyen Korkmaz’ın, kendisine geç haber verildiğini gerekçe gösterip, “İşim var” diyerek kutlamaya katılmadığı belirtildi.
Eda, Aslan gibi!
Muş’un Varto ilçesinde okuyan ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi sınavında Türkiye birincisi olan Eda Beytaş ve babası, Galatasaraylı yönetici Ural Aküzüm’ün davetiyle UEFA Kupası şampiyonluğunun 17. yılı etkinliklerine katıldı. Koyu bir Galatasaray taraftarı olan Eda Beytaş’ın,
TEOG sonuçlarına göre Galatasaray Lisesi’ni tercih edeceği öğrenildi.

Yazarlar