Beşiktaş 20 yıl kalsam pişman olmam

20 yıl kalsam pişman olmam

15.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Burada 2 gün de kalsam, 20 yıl da kalsam Beşiktaş'ın bir parçası olmaktan hiçbir zaman pişmanlığım olmaz. Zorluklara rağmen iyi işler çıkarıyoruz. Takım ve kulüp şampiyon olmayı çok istiyor. Coşkumuz azalmadı. Belki de gereğinden fazla motive olmuş durumdayız. Herkeste büyük bir kararlılık var... Demba Ba'nın formu son dönemde istenen düzeyde olmayabilir. Ona yardımcı oluyoruz. O da bize yardımcı olmalı. Onun katkısı olmadan aynı takım değiliz.

20 yıl kalsam pişman olmam

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic dün tesislerde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaparken, şampiyonluk yarışından, Demba Ba’nın yaşadığı form düşüklüğüne kadar gündemdeki tüm konularla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Hırvat hocanın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kulüpte şampiyonluk coşkusu azalmadı. Takım ve kulüp şampiyon olmayı çok istiyor. Belki gereğinden fazla motive olmuş durumdayız. Bütün ekipte ve kulüpte şampiyon olmak için büyük bir istek ve kararlılık var.

Gelecek sezon takımın başına yeni bir teknik direktörün getirilebileceği yönünde çıkan haberler beni etkilemiyor. Bunlar teknik adam olarak yaptığım işin bir parçası. Bunu sorun haline getirmiyorum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İyi sezon geçirdim. Yazılanlar, çizilenler beni rahatsız etmiyor. Ne kadar kalırsam kalayım elimden geleni yapmaya çalışacağım. Beşiktaş, bütün bireylerin üstünde. Kulübe hizmet ediyoruz. Burada kaldığım sürece hizmet etmeye devam edeceğim. Sezon sonunda her şekilde hesap vermeye hazırım.

Haberin Devamı

‘Özen fark yaratmaz’

Kasımpaşa ile anlaşan Önder Özen’e iyi şanslar diliyorum. Birlikte çalıştık, iyi bir futbol adamı. Bu biraz garip oldu. İlk defa bize karşı sahaya çıkacak. Türkiye’de çalışan her teknik direktör Beşiktaş’ı iyi tanıyor. Önder Özen’in ardından takım yüksek motivasyonla sahaya çıkacak. Özen’in aktaracağı detaylar olacak. Bence büyük bir fark yaratmaz. Önder Özen’in, Kasımpaşalı oyunculara söyleyeceği önemli şeyleri olacak ama bu beni endişelendirmiyor.

Önümüzde 8 hafta ve 24 puan var. Bu noktadan sonra hiçbir takımın 6 puan geriye düşmek gibi bir şansı yok. Böyle olursa şansınız çok azalıyor. Bizim planımız maç maç devam etmek ve her maçı kazanmaya çalışmak. Böylece bu işin içinde kalmayı istiyoruz. Önce Galatasaray ve Fenerbahçe ile arayı kapatıp, sonra öne geçmeyi istiyoruz. Galatasaray maçında düğümün çözülebileceğini umuyorum ve inanıyorum.

Haberin Devamı

‘Baskı var’

Türkiye’de 1,5 yılı geride bıraktım. Bu süreçte gelme konusunda hiç pişmanlık duymadım. Bunu inanarak söylüyorum. Beşiktaş büyük bir kulüp ve büyük bir baskı var. Futbolcu ve teknik direktör olarak büyük kulüplerde bu baskıya alışığım. Burada 2 gün de kalsam, 20 yıl da kalsam bir pişmanlığım olmaz. Burada mutluyum. Çalıştığım dönemde takım da iyi gelişim gösterdi. Avrupa kupalarında iyi işler çıkardık. Türkiye’de zorluklara rağmen iyi işler çıkarıyoruz. Beşiktaş’ın bir parçası olmakla ilgili hiçbir zaman pişmanlığım olmadı.

Ronaldo ve Messi’yi dışarıda tuttuğunuzda forvet bölgesindeki her oyuncunun düşüşleri oluyor. Bu dönemlerde oyuncuya destek olmak lazım. Biz de Demba Ba’ya destek oluyoruz. Son dönemde formu istenen düzeyde olmayabilir. Ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. O da bize yardımcı olmalı. Onun katkısı olmadan aynı takım değiliz. Cenk ve Mustafa da fiziksel olarak hazır durumdalar. Umarım katkıları devam eder.

‘Bayern’den kötü değiliz

Slaven Bilic sakatlıklardan başı ağrıyan tek takımın Beşiktaş olmadığını kaydetti. Hırvat hoca, “Bayern Münih ile kıyaslıyorum, inanın bana onlardan kötü değiliz. Diğer Avrupa kulüplerinden de kötü değiliz. Antrenman metotlarıyla bağlantı kurmak doğru değil. Sezonun kritik dönemindeyiz. Neredeyse 50’ye yakın maç oynadık. Sezonu en erken açan takım biziz. Sezona Feyenoord maçıyla başladık şu anda çok şükür neredeyse tam kadro hazırlanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘En iyisi Ankara’

Bilic, yönetimin kalan iç saha maçlarını Ankara’da oynama kararını da değerlendirdi. Ankara’nın en iyi seçenek olduğuna vurgu yapan tecrübeli hoca, “Daha önce Ankara’da iyi sonuçlar aldık. Umarım orada sezon sonuna kadar olumlu sonuçlar almaya devam ederiz” yorumunu yaptı.

‘Üç transfer yapabiliriz’
Beşiktaş’ın teknik patronu gelecek sezon için transfer çalışması yaptıklarını açıkladı. Öncelikle kalan 8 maça motive olduğuna dikkat çeken Bilic, “Tabii ki önümüzdeki sezonun hazırlıklarını da yapıyoruz. Tamamıyla 8 maça konsantre oldum derken, bu yönetimle önümüzdeki sezonun planlamasını konuşmuyoruz anlamına gelmez. Hem sezon öncesi kamp dönemiyle ilgili değerlendirme hem de transferle ilgili hazırlığımız var. İsim söylemek doğru olmaz ama 3 futbolcu alabiliriz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Emre’nin hakkı var’

Fenerbahçe’ye yönelik silahlı saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takım kaptanlarıyla bir araya gelmesini değerlendiren Slaven Bilic, Emre Belözoğlu ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Toplantının niyeti güzel. Cumhurbaşkanı’nın ve devletin diğer yöneticilerinin konuyla ilgilenmesi, çözüm önerilerine ortak olması güzel. Futbolu seven hükümet ve devlet her zaman iyidir. Hırvatistan’da 4 sene boyunca futbola ilgi duyan devlet başkanı vardı ve gelişim kaydetti. Sonrasında ilgi duymayan biri gelince düşüş yaşadık. Emre’nin çok deneyimli bir oyuncu olarak bu çözüm önerilerine katkıda bulunmaya hakkı vardır.”

‘Biz ara istemedik’

Slaven Bilic, Süper Lig’e geçen hafta verilen arayı istemediklerini açıkladı. Yoğun bir maç trafiğinden çıktıklarını hatırlatan Beşiktaş’ın hocası, “Bu bakımdan ilk ara bizim için iyiydi. Sonra Fenerbahçe’nin başına gelen trajedi oldu. Ondan sonraki ara istediğimiz gibi değildi. Kimse istemedi. Belki sakatları çok olan takımlar istemiştir. Doğru ve dengeli antrenmanla bu aranın etkilerini gidermeye çalıştık. Cumartesi gününden itibaren etkileri nasıl olacak görmeye başlayacağız” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Atiba kalmalı’

Beşiktaş’la henüz sözleşme yenilemeyen Atiba Hutchinson’ın Türkiye’de mutlu olduğunu belirten Slaven Bilic, Kanadalı oyuncuyu için yönetime “imza” mesajı gönderdi. Siyah-beyazlı teknik adam, “Atiba’yı hem biz hem de taraftarlar çok seviyor. Takımda kalmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yazarlar