Dünya Kupası 92 yıllık Dünya Kupası tarihinde bir ilk! Frappart ve yardımcıları...

92 yıllık Dünya Kupası tarihinde bir ilk! Frappart ve yardımcıları...

01.12.2022 - 23:17 | Son Güncellenme:

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Dev organizasyonun E grubunun son maçında Almanya, Kosta Rika ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu karşılaşmada 92 yıllık tarihi olan Dünya Kupası'nda bir ilk yaşandı.

92 yıllık Dünya Kupası tarihinde bir ilk Frappart ve yardımcıları...

Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'nda gruplardaki son maçlar oynanmakta. E grubunun 3. maçında Almanya, Kosta Rika ile kozlarını paylaştı. Bu karşılaşmada, Dünya Kupası'nın 92 yıllık tarihinde bir ilk yaşandı.

Haberin Devamı

NEUER ZİRVEYE YERLEŞTİ

Dünya Kupası'nda 19. maçına çıkan Alman kaleci Manuel Neuer, turnuva tarihinde en fazla forma giyen kaleci unvanının yeni sahibi oldu.

Neuer; 18 maça çıkan Claudio Taffarel ve Sepp Maier'i geride bırakarak zirveye yerleşti. 

STEPHANİE FRAPPART TARİHE GEÇTİ

Almanya - Kosta Rika maçında düdük çalan olan Fransız hakem Stephanie Frappart, Dünya Kupası'nda maç yönetecek olan ilk kadın hakem olarak tarihe geçti. Stephanie Frappart'ın yanı sıra yan kadın hakemler, Neuza Back ve Karen Diaz Dünya Kupası tarihine geçen bir diğer hakemler oldu.

FRAPPART VODAFONE PARK'TA DÜDÜK ÇALDI

Dünya Kupası'nda tarihe geçmeye hazırlanan Fransız hakem Stephanie Frappart 2019 yılında İstanbul'da Vodafone Park'ta oynanan UEFA Süper Kupa finalinde düdük çalmış Liverpool ile Chelsea karşı karşıya gelmişti. Liverpool, normal süresi 1-1, uzatma bölümü 2-2 tamamlanan maçta Chelsea'ye penaltılarda 5-4 üstünlük kurarak UEFA Süper Kupa'nın sahibi olmuştu. Fenerbahçeli oyuncu Michy Batshuayi Chelsea'nin kadrosunda yer almış ancak oyuna girmemişti.

Haberin Devamı

92 yıllık Dünya Kupası tarihinde bir ilk Frappart ve yardımcıları...