Diğer A Milli Erkek Hentbol Takımı, Lüksemburg'u 30-29 yendi

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Lüksemburg'u 30-29 yendi

08.03.2023 - 23:50 | Son Güncellenme:

EHF Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup'ta mücadele eden A Milli Erkek Hentbol Takımımız gruptaki üçüncü maçında deplasmanda Lüksemburg'u 30-29 mağlup etti.

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Lüksemburgu 30-29 yendi

Lüksemburg'da Ulusal D’coque Spor Merkezi'nde oynanan karşılaşmanın ilk yarısını A Milli Takımımız 14-10 önde kapadı. Çekişmeli geçen maçın ikinci yarısında son saniyede gol bulan A Milli Takımımız karşılaşmayı kazanarak gruptaki ilk puanlarını kazandı.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya her iki takım da depremde hayatını kaybedenleri anmak için siyah kol bandı takarak çıkarken, karşılaşma öncesinde depremde hayatını kaybeden A Milli Takım Kaptanı Cemal Kütahya ve ilk A Milli Takım oyuncularından Metin Muhacir anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Okan Halay: "Galibiyet önce Cemalimize, daha sonra ülkemizde hayatını kaybeden tüm insanlarımıza armağan olsun"

Maç sonrası değerlendirmede bulunan A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay, "Deplasmanda uzun zaman sonra kazanmak bizim adımıza güzeldi. Çok zor bir maç oynadık. Maçın belirli bölümlerinde istediklerimizi yaptık. Ama belirli bölümlerinde yapamadık. Yapamadığımız kısım ise can yakan dakikalar oldu. Yine de kazanmayı başardık. Oyun anlamında, mental anlamında gelişmemiz gereken çok daha uzun bir yol var önümüzde. Hatalarımızı daha aza indirip, maç ritmimizi daha da yukarı çekmemiz gerekiyor. Daha iyisini yapacağımıza inanıyorum. Bu galibiyet önce Cemalimize, daha sonra ülkemizde hayatını kaybeden tüm insanlarımıza armağan olsun." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

A Milli Takım, 12 Mart’ta Konya’da Lüksemburg’u ağırlayacak

A Milli Takımımız gruptaki dördüncü maçını 12 Mart Pazar günü Konya'da yine Lüksemburg ile oynayacak. Konya Selçuklu Uluslararası Spor Salonu'nda 12 Mart Pazar günü oynanacak karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. Maç, TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak.

A Milli Takım Başantrenörü Okan Halay, konuk ekip başantrenörü Alexandre Scheubel ile her iki takımın kaptanlarının katılımıyla maçın da oynanacağı Konya Selçuklu Uluslararası Spor Salonu'nda, 11 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de bir basın toplantısı düzenlenecek.

Gruptaki diğer maçında 26 Nisan'da Portekiz ile ülkemizde karşılaşacak Milli Takımımız, son maçını ise 30 Nisan tarihinde Kuzey Makedonya ile deplasmanda oynayacak.

Milli Erkek Hentbol Takımı’nın 8 Mart’taki Lüksemburg maçı kadrosu:

Kaleci: Mehmet Emre (Özel Vefakent Hatay B.B.), Taner Günay (Sakarya B.B.)
Sol Kanat: Samet Kanberoğlu (Beykoz Belediyesi S.K.), Enis Harun Hacıoğlu (Beşiktaş Yurtbay Seramik)
Sol Oyun Kurucu: Baran Nalbantoğlu (Beşiktaş Yurtbay Seramik), Yakup Yaşar Simsar (Beşiktaş Yurtbay Seramik), Ali Emre Babacan (Beykoz Belediyesi)
Orta Oyun Kurucu: Atakan Şirin (Spor Toto), Halil İbrahim Öztürk (HC Ohrid / K. Makedonya)
Sağ Oyun Kurucu: Can Çelebi (Beykoz Belediyesi), Ömür Pehlivan (Beykoz Belediyesi)
Sağ Kanat: Şevket Yağmuroğlu (Beşiktaş Yurtbay Seramik), Çetin Çelik (Sakarya B.B.)
Pivot: Alper Aydın (Beykoz Belediyesi), Çağlayan Öztürk (Beykoz Belediyesi), Tolga Durmaz (TuS Vinnhorst / Almanya )
Teknik Kadro: Okan Halay (Başantrenör), Rıfat Şahin (Yardımcı Antrenör), İbrahim Demir (Kaleci Antrenörü), Yasin Yüzbaşıoğlu (Sportif Performan Antrenörü), Mert Güven (Sportif Performans Antrenörü), Fuat Yüksel (Fizyoterapist), Cenk Uzunca (Masör), Mehmet Şakiroğlu (Psikolog), Bora Serter (İdari Menajer)

Haberin Devamı

Yazarlar