Milli Takım A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 yolu! İşte Almanya biletinde yaşananlar

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 yolu! İşte Almanya biletinde yaşananlar

16.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı, Konya'da oynanan maçta Letonya'yı yenerek 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti. İşte Almanya'daki dev organizasyon öncesi Bizim Çocuklar'ın grup aşamasındaki serüveni...

A Milli Futbol Takımının EURO 2024 yolu İşte Almanya biletinde yaşananlar

Konya'da Letonya ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı, rakibini 4-0 mağlup etti ve Avrupa Şampiyonası biletini aldı. A Milli Futbol Takımı'nın tarihi başarısında yaşananlar yeniden hafızalara geldi.

Haberin Devamı

İşte EURO 2024 öncesi A Milli Futbol Takımı'nın yolculuğu...

ERMENİSTAN'DA 3 PUAN BİZİM

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne Ermenistan deplasmanındaki galibiyetle başladı. Ay-yıldızlılar, Ozan Kabak'ın kendi kalesine attığı golle birlikte geriye düştü ancak muhteşem bir geri dönüşe imza attı.

A Milli Futbol Takımı'nda Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün golleriyle birlikte geri dönüş geldi. Bu galibiyetle birlikte A Milli Futbol Takımı, grup aşamasına zaferle start verdi.

HIRVATİSTAN'A TAKILDIK

A Milli Futbol Takımı, Ermenistan galibiyetinden günler sonra Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Bursa'da oynanan mücadelede çok sayıda gol pozisyonu bulan ay-yıldızlılar, fırsatları değerlendiremedi.

Haberin Devamı

Hırvatistan'ın golleri sonrası mücadele konuk takımın 2-0'lık galibiyetiyle sona erdi. A Milli Futbol Takımı bu sonucun ardından 3 puanda kaldı.

LETONYA'DA SON DAKİKADA ZAFER

A Milli Futbol Takımı, grubun üçüncü maçında Letonya'ya konuk oldu. Bizim Çocuklar, maçın son anlarına 2-1 üstün girdi ancak Letonya, 90+4'te skora dengeyi getirdi.

A Milli Futbol Takımı'nda 90+6'ncı dakikada sahneye çıkan İrfan Can Kahveci maçın skorunu belirledi. Bizim Çocuklar bu sonucun ardından grupta 6 puana yükseldi.

GALLER KARŞISINDA NET ZAFER

Bizim Çocuklar, 19 Haziran'da Samsun'da Galler'i konuk etti. Galler karşısında fırsatlar bulmasına rağmen A Milli Futbol Takımı ilk yarıyı golsüz kapattı. Milli Takım'da sonradan oyuna giren Arda Güler ve Umut Nayir'in attığı gollerle birlikte zafer geldi.

A Milli Futbol Takımı bu sonucun ardından puanını 9'a yükseltme başarısı gösterdi.

ERMENİSTAN'A TAKILDIK

A Milli Futbol Takımı için kırılma maçı Ermenistan karşısında oldu. 8 Eylül'de oynanan Ermenistan maçında 1-0 geriye düşen A Milli Futbol Takımı'nda bir puanı Bertuğ Yıldırım'ın golü getirdi.

Genç forvetin attığı golle birlikte A Milli Futbol Takımı maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

KUNTZ GİTTİ, MONTELLA GELDİ

A Milli Futbol Takımı'nda Ermenistan mağlubiyetinin ardından Japonya ile oynanan hazırlık maçındaki skor sonrası Stefan Kuntz ile yollar ayrıldı. Stefan Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Vincenzo Montella getirildi.

Haberin Devamı

HIRVATİSTAN'DA TARİHİ ZAFER

A Milli Futbol Takımı, Vincenzo Montella yönetimindeki ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Hırvatistan deplasmanından 1-0'lık galibiyetle ayrılan A Milli Futbol Takımı, Almanya yolunda önemli bir 3 puanın sahibi oldu.

Bu sonuçla birlikte A Milli Futbol Takımı, tarihinde ilk kez Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup etti.

LETONYA'YA KARŞI GARANTİLEDİK

A Milli Futbol Takımı, Almanya vizesini Letonya karşısında aldı. Konya'daki maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda açılan A Milli Futbol Takımı, Letonya'yı 4-0 mağlup etti.

Bizim Çocuklar bu sonucun ardından Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı garantiledi. A Milli Futbol Takımı ilk kez bir yabancı teknik direktörle birlikte Avrupa Şampiyonası hakkı elde etti.

Yazarlar