Milli Takım A Milli Takım'ın hedefini Hamit Altıntop açıkladı! Ferdi Kadıoğlu yorumu

A Milli Takım'ın hedefini Hamit Altıntop açıkladı! Ferdi Kadıoğlu yorumu

06.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop, küçük hedefin Uluslar Ligi’ni liderlik, ana hedefin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası olduğunu söyledi. Altıntop, “Yeni bir sayfa açtık. Biz gençlere inanıyoruz, umarım eski oyuncuların rekorlarını kırarlar, bu milli takım en iyi takım olur” dedi.

A Milli Takımın hedefini Hamit Altıntop açıkladı Ferdi Kadıoğlu yorumu

UEFA Uluslar C Ligi’nde bulunmaları konusunda da konuşan Hamit Altıntop şöyle devam etti: “Herkes bu grupta olmamamız gerektiğini söylüyor. Doğru ama geçmişteki performanslardan dolayı yerimiz burası. Gruptakiler kâğıt üstünde küçük futbol ülkeleri olarak gözüküyor. Artık herkes taktik olarak iyi defans yapmasını biliyor. Fizik olarak iyi ülkeler. 4-0 iyi bir skor... 4-0’dan ziyade, arkadaşların toplandıkları andan beri samimiyetleri ve ciddiyetleri, takım halinde hareket etmeleri beni mutlu etti.”

Haberin Devamı

‘Biz inanıyoruz’

Milli Takım’daki yeni isimler ve Ferdi Kadıoğlu’nu da değerlendiren Altıntop, “Ferdi’nin kıymetli olduğunu, altını çizerek söyledik. Kendi kulübünde de çok iyi performanslar gösterdiği için burada. Umarım, ileride daha başarılı olacaktır. Onun için de iyi bir başlangıç oldu. Burak Yılmaz’ın ayrılması sonrasında forvet eksik gibi gözüküyor ama Enes, Serdar, Halil, Umut... Başka alternatifler var. Tiago bize katıldı. Bunlar umut vaat ediyor. Biz arkadaşlarımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘4 maçı da istiyoruz’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Servet Yardımcı, UEFA Uluslar Ligi’ne iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Yardımcı, “4 maçı da almak istiyoruz. Yeni bir jenerasyon var, iyi yoldayız. İyi hazırlanıyorlar, kamp süresi başarılı geçiyor. 4 maçı kazanıp, Avrupa Şampiyonası Elemeleri için iyi bir hale gelmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kuntz’un basın toplantısı bugün

UEFA Uluslar C Ligi’nde ikinci maçını yarın Litvanya ile oynayacak A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Stefan Kuntz bugün bir oyuncuyla birlikte basın toplantısı düzenleyecek. Karşılaşmanın oynanacağı LFF Stadı’nda 17.45’te medyanın sorularını cevaplandıracak olan Alman teknik adam, 18.30’da da takımı antrenmana alacak. İdmanın ilk 15 dakikası basına açık olacak.

Nöbetçi golcü Serdar Dursun

Fenerbahçe’de ortaya koyduğu performans ve golleriyle A Milli Takımı’na kadar yükselen Serdar Dursun’a yarım saat yetiyor. Ay-yıldızlı ekipte sonradan oyuna girdiği 5 maçın 4’ünde gol atma başarısını gösteren başarılı forvet, bu özelliğiyle dikkat çekti. İtalya maçının 63. dakikasında, Faroe Adaları ile Letonya karşılaşmalarında da 65. dakikada sahaya giren ve gollerini atan Serdar, Cebelitarık müsabakasında da 69’da sahaya girip rakip ağları havalandırmıştı.

Millilere ‘suni’ destek

A Millilerimiz, dünkü Litvanya yolculuğu öncesinde suni çim bulunan sahada çalıştı. Yarınki karşılaşmanın suni çim zemine sahip bir stadyumda oynanacak olması sebebiyle, dün sabahki antrenman, suni çim sahada gerçekleştirildi. Faroe Adaları karşılaşmasına 11’de başlayan futbolcuların büyük bölümü fitness salonunda yenilenme çalışması yaparken, diğerleri ise sahada çalıştı.

Haberin Devamı

Vilnius’a gittiler

Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetimindeki idman, ısınma hareketleriyle başladı, pas çalışmasıyla devam etti. Ay-yıldızlılar, dar alandaki çift kale taktik maçla antrenmanı tamamladı. Kuntz tarafından zaman zaman uyarılan oyuncuların Faroe Adaları maçındaki galibiyetten dolayı moralli olması dikkat çekti. Millilerimiz, öğleden sonra, İstanbul Havalimanı’ndan Vilnius’a hareket etti.

Ibrahimovic'in mükemmel soyunma odası konuşması