Galatasaray Son dakika: Galatasaray'da Burak Elmas'tan Fatih Terim'e olay sözler! Daha erken görevden almam lazımdı

Son dakika: Galatasaray'da Burak Elmas'tan Fatih Terim'e olay sözler! Daha erken görevden almam lazımdı

06.06.2022 - 00:07 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, sarı-kırmızılılarda 11 Haziran'da gerçekleşecek olan seçim öncesi açıklamalarda bulundu. Burak Elmas, Fatih Terim'e kızgın olduğunu belirtti.

Son dakika: Galatasarayda Burak Elmastan Fatih Terime olay sözler Daha erken görevden almam lazımdı

Burak Elmas, sarı-kırmızılı takımda gerçekleşecek seçim öncesi röportaj verdi. Burak Elmas, görevden aldığı Fatih Terim'e kızgın olduğunu dile getirdi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

10 OCAK'TA AYRILDI

Galatasaray Kulübü'nde 4 yıllık Fatih Terim dönemi Burak Elmas'la birlikte sona ermişti. Sarı-kırmızılı takımın kötü sonuçlar aldığı süreçte Burak Elmas ve kurmayları, Fatih Terim'in görevine son vermişti. Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

Seçim döneminin hemen ardından, henüz mazbatamızı almadan yaptığım çağrıyla, sözleşmesinin içeriğini dahi sorgulamadan Galatasaraylılık duruşuyla göreve koşan; kulübümüzün geleceği için yönetim olarak inandığımız futbol stratejisinin başarısı adına taşın altına bizimle birlikte elini koyan 7446 sicil numaralı divan kurulu üyemiz sevgili Fatih Terim hocamızla karşılıklı olarak kararlaştırdığımız üzere, kendisi halihazırda yürütmekte olduğu teknik direktörlük görevine bugün itibarıyla devam etmeyecektir.

Son dakika: Galatasarayda Burak Elmastan Fatih Terime olay sözler Daha erken görevden almam lazımdı

ELMAS TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Galatasaray Başkanı Burak Elmas aynı gün yaptığı açıklamada Fatih Terim'in tecrübelerinden her zaman faydalanacaklarını duyurmuştu. Burak Elmas açıklamasında, "Galatasaray için birlikte yürüdüğümüz bu yolda, ülkemize ve kulübümüze sayısız büyük başarılar yaşatan; bu sezon da Avrupa'da hepimizi gururlandıran bir başarıya imza atan Galatasaraylı Fatih Terim'in fikir ve tecrübelerinden her zaman faydalanmaya devam edeceğiz. Fatih hocamıza geçmişten bugüne yapmış olduğu büyük hizmetleri için başta yönetimimiz olmak üzere temsil etmekte olduğumuz Galatasaray Spor Kulübü ve camiamız adına teşekkür ederiz" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

OLAY SÖZLER KULLANDI

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Fatih Terim'in ayrılık sürecini anlattı. Vole'ye açıklamalarda bulunan Burak Elmas çarpıcı ifadeler kullandı ve Fatih Terim'e kızgın olduğunu belirtti.

"CESUR KARARLAR ALMAK ZORUNDAYDIK"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, sarı-kırmızılı kulüpte yaşanan durumu anlattı. Burak Elmas, "Aday olduğumuz zaman çok net bir tablo çizdik. Galatasaray'ın gerçek resmini anlattık. Uzun süre stratejisiz yönetildiği için çok ciddi bir mali yükün altına girmiş durumda. En son imzalanan Bankalarla Yeniden Yapılandırma Anlaşması da artık Galatasaray'ın yönetim biçimini değiştirdi. Galatasaray mecburiyetlerinden ve ihtiyacı olduğundan değişik yönetilmek zorunda. Kurumsal yapılanma, mali anlamda gerçek bir disiplin uygulama, uzun vadeli gelirlerinin karşılayabileceği harcama rakamına ulaşma gibi önlemler almak ve projeler yaratmak zorunda. Galatasaray'ın sermayesinin olmadığını, sermaye yaratma olanaklarını geçmişte kullandığı için tüm projelere kaynak yaratmak zorunda. Aday olurken söyledik; maalesef farklı bir algı sergilense de bunun zor bir iş olduğunu, Galatasaray'ın geleceğini kurtarmak adına cesur kararlar almak zorundaydık. Bunun için her şeyi yaptık" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Son dakika: Galatasarayda Burak Elmastan Fatih Terime olay sözler Daha erken görevden almam lazımdı

"KIZGIN OLDUĞUM İNSANLAR VAR"

Galatasaray'ın genel kurulunda alınan karara değinen Burak Elmas, kırgın olmadığını dile getirdi. Burak Elmas, "kırgın değilim, bazı kızgın olduğum insanlar var. Bir takım üyeler her akşam yayın yapıp, algı yaratıyorlar. Bunlar akşam kafayı çekip yayın yapıyorlar. Bu tür insanların Galatasaray'dan yok edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim Galatasaray'ım bu değil. İnsanlar biraz kavga, gürültü ve kan istiyorlar" diye konuştu.

"GELECEĞİMİZ YER TRİBÜNDÜR"

Burak Elmas başkanlık görevinin ardından yeniden tribünlere döneceğini belirtti. Başkan Elmas, "Ben de taraftarım. Ben de tribünde yetiştim. Her zaman tribüne geri döneceğim. Dönüp dolaşıp geleceğimiz yer tribündür. Taraftar olarak ligdeki sonucu kabul etmemiz normal değil. Çok kötü bir sezon yaşadık. Çok ciddi şanssızlıklar yaşadık. Galatasaray geleceği tek sezonluk bakamaz. Uzun vadeli bir vizyonla bakılması lazım. Kötü geçen sezonlardaki bazı artılar da sonraki sezonlarda çıkar. Bu futbol tarafı. Bundan ben de memnun değilim" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BANA AHLAK DERSİ VERMESİNLER"

Işıtan Gün konusunda eleştirilmesinin sebeplerini sıralayan Burak Elmas, "10 sene önce attığı 3 tweetten dolayı Galatasaray'ın en mühim konusu bu mu. Bu dönem içerisinde benim arkadaşlarıma farklı vesileler ile saldırılar oldu. Galatasaray'da yöneticileri de beğenmeme hakkınız var. Galatasaray'a hizmet konusunda bir şey var mı? Bugün çok konuda ahlaksızlık yapan adamlar, oturup bana ahlak dersi vermesinler. Bunu eleştirenlerin etrafında bunun 10 misli hatalar yapılıyor. Amaç yönetimi eksilterek, bir seçime zorlamaktı. Dışardan bu algı yapıcı arkadaşlar, masum insanları da inandırıyorlar. İktidardayken her konuda yorum yapmak da kolay değil çünkü bir kurumu temsil ediyorsunuz" dedi.

"ÜZÜLDÜĞÜM MAÇLAR OLDU"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas bu sezon içerisinde en çok üzüldüğü maçları da sıraladı. Burak Elmas sezonun ikinci yarısındaki Trabzonspor müsabakasında alınan mağlubiyetten dolayı üzgün olduğunu belirtti. Fenerbahçe ile oynanan ilk yarıdaki derbide hakem hataları olduğunu dile getirdi. UEFA Avrupa Ligi'nde Barcelona ile oynanan müsabakayı da değerlendiren Burak Elmas, "1-0 öne geçmemize rağmen. Bu sene futbol şansı bizle olmadı. Çok üzüldüğüm maçlar oldu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika: Galatasarayda Burak Elmastan Fatih Terime olay sözler Daha erken görevden almam lazımdı

"FATİH TERİM BANA MESAJ YOLLADI"

"Burak Elmas seçimi Fatih Terim sayesinde kazandı" şeklinde yapılan eleştirileri değerlendiren Başkan Elmas, "sanırım buna Fatih Terim de inanıyor. Bana bu ayrılıktan sonra haber yolladı arkadaşların vasıtasıyla. O da bu yoruma inanmış herhalde. Bilmiyorum onun bir analizi var mı? 'Başkanı ben getirdim, ben göndereceğim' diye mesaj yolladı bana. Fatih Terim'in genel kurulda kaç oyu var onun sayısını tespit etmedim. Seçimde Fatih Terim'le çalışmayacağını söyleyen zaten 1 aday oldu. Diğer adayların hepsi zaten devam edeceğini söylemişti" dedi.

"ÜYE VE TEKNİK DİREKTÖR TERİM'İ BİRBİRİNDEN AYIRDIM"

Fatih Terim'le ayrılık sürecini anlatan Burak Elmas, "ayrılık sürecinde Fatih Terim'le ilgili hiçbir negatif laf söylemedim biliyorsunuz. Saygı duyduğumu söyledim. Basit bir anlaşamama, Galatasaray'da gelecek stratejisi açısından bu profesyonel bir çalışmaydı. Üye Fatih Terim ve teknik direktör Fatih Terim'i birbirinden ayırdım. O rollerin birbirine karışmaması lazım çünkü o zaman sağlıksız bir ilişki oluyor. Üyeler kulübün sahibidir, teknik direktörler profesyoneldir. İkisini de yapamazsınız aynı zamanda. Çünkü bizim tüzüğümüzde bir madde vardır. Kulüpte profesyonel olarak görev alanların üyelikleri dondurulur. Oy kullanamazsınız" diye konuştu.

Son dakika: Galatasarayda Burak Elmastan Fatih Terime olay sözler Daha erken görevden almam lazımdı

Fatih Terim'le yollarını ayrılma noktasına nasıl geldiğini anlatan Burak Elmas, "Fatih Terim'in geçmiş Galatasaray'da yaşadığı dönemlerden çok farklı bir davranış sergiledim. Sonrasında yaptıklarıyla ilgili artık aynı hissiyatta olmadığımı söyleyebilirim. Mesaja 'hayırlısı olsun' dedim. Fatih Terim'le bizim ayrıldığımız esas yer ekip meselesiydi. Hocayla ben ilk konuştuğum zaman 'Galatasaray'da kişilere bağlı olmayan bir futbol stratejisi kurmamız lazım' dedim. Teknik direktörün ekibi olmaz, kulübün ekibi olur. Teknik direktörlerin yardımcı antrenörleri olur. Kulübün departmanları kim gelirse gelsin kulumsal akıldır. Böyle yapmazsanız her gelen teknik direktör kendine göre değişiklikler yapar. Hoca ayrıldıktan sonra ekipteki birçok arkadaş kendi istifa etti zaten, normal değil. Onlar Galatasaray'ın çalışanlarıyla, Galatasaray'da çalışmaya devam etmeleri lazım" açıklamasını yaptı.

Başkan Burak Elmas, "Fatih Terim'i görevden aldığınız için pişman mısınız" sorusuna şu cevabı verdi:

Bugün olsa ayrılık kararını belki daha erken verirdim. Sonrası gelişmeleri, yapılanları görünce belki daha erken vermek lazımdı. İyi niyetimin karşılığını alamadım. Profesyonel bir karardır. Kimsenin başarısı, Galatasaray'a yaptığı hizmet yok sayılamaz. Galatasaray'ın geleceği için daha doğru insanlarla çalışmalı, tecrübesi olan insanlardan da fikir almalıyız. Bizde bazen bu iş birbirine karışıyor. Üyeyle, teknik direktörü ayırıyorum. Amaç burada Galatasaray'ın başarılı olması.

Son dakika: Galatasarayda Burak Elmastan Fatih Terime olay sözler Daha erken görevden almam lazımdı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Fatih Terim'le yolların ayrılmasının sadece saha içi sonuçlarla ilgili olmadığını dile getirdi. Başkan Burak Elmas, "Fatih Terim'e artık duygularım kırgınlıktan kızgınlığa dönmüş durumda. Başta biraz kırgınlık hissediyordum ama artık o kırgınlığı hissetmiyorum. Kızgınım, Galatasaray adına kızgınım! Bana kızmalarının Galatasaray'a bir faydası yok. Bana karşı Galatasaray'a zarar verme pahasına bir mücadele verilirse ona kızarım" diye konuştu.

"HEP DİKKATİ ÇEKEN FUTBOL"

Galatasaray'da basketbol takımının başarılı sonuçlar almasının ardında yatan yapılanmayı anlatan Burak Elmas, "Basketbolda bir strateji söyledik. Bu stratejiyi uyguladık. Sevgili Erden Timur'un da desteğini alarak; Barış Nane, Turgay, Kerem yeni bir ekip, yeni bir takım kuruldu. Başarı elde edildi. Su sporlarında da aktivite gerçekleştirildi. Yüzmede, kürekte, su topunda başarılar elde etti. Pozitife gidiş oldu. Hep dikkati çeken futbol. Gelen eleştiriler futbol üzerinden oluyor. Her ne kadar söylemde Galatasaray Spor Kulübü olsa da futbol dışındaki şubelerde iyiye gidiş maalesef futboldaki başarısız geçen bir sezonun gölgesinde kayboldu" dedi.

"CİDDİ BİR YAPILANMA OLMADI"

Sarı-kırmızılı takımda daha önceki dönemlerde mali yönden hatalar yapıldığını ifade eden Burak Elmas, "Galatasaray ikinci, üçüncü olsa da başarısızdır. Bu maddi yapıda Galatasaray'ın sabretmeyi bilmesi lazım. Biliyorsunuz uzun dönem ben de içindeydim. İlk FFP için bir anlaşma yapıldı. O anlaşmanın içinde bir takım limitasyonlar vardı. 60 milyon euroya yakın Şampiyonlar Ligi'nden, oyuncu satışlarıyla birlikte 90 milyon euroluk fon gelmesine rağmen ileriye dönük ciddi bir yapılanma olmadı. Bir takım pahalı oyuncu tercihleri yapıldı" açıklamasını yaptı.

"MAAŞLARI 27 MİLYON EUROYA ÇEKTİK"

Sarı-kırmızılı takımda kadro maliyetini düşürdüklerini belirten Burak Elmas, "Bu sezon başı geldiğimiz zaman kiralık oyuncular da gidince elimizde bir takım vardı. Bu takımın kiralık değil, bonservisi olan genç oyuncularla, ileride satılabilecek oyuncular gerekiyordu. Bunu da yaptık. Potansiyel Türk oyuncularımız vardı. Kerem ve Taylan vardı. Kontratlarını uzattık. Bu takımdaki oyuncuların hepsinin 5 senelik kontratları var. Gençleri geliştirirken de etrafına oyuncular alabilirler. Maliyetleri düşürdük. 65 milyon eurolara çıkan oyuncu maaşlarını yaklaşık 27 milyon euroya çektik" ifadelerini kullandı.

'YENİDEN YÜKSELİŞ BAŞLAYABİLİR"

Galatasaray'da mevcut kadroya 4-5 takviyeyle takımın çehresinin değişebileceğini belirten Burak Elmas, "Yabancıların kontratları bitti, ayrıldılar. 4-5 tane çok kaliteli, ücreti eskisi gibi pahalı değil, bu takımda ciddi fark yaratacak yabancı oyuncularla bu takımın çehresi, gençlerin de katkısıyla yeniden yükseliş başlayabilir. Bunun zeminin oluşturduk" diye konuştu.

"İKTİDAR TACİRLERİ"

Burak Elmas bazı isimler tarafından kendisine karşı haksızlıklar yapıldığını dile getirerek, "Biz dönemimizde çok şeffaf olmaya, Galatasaray'ın bütün sorgulanan konularını açıklamaya, gayrımenkulundan transferine menajer ücretlerine kadar üyelerimizin, Galatasaraylılar'ın bilmesi gereken tüm konuları açtık, anlattık. Galatasaray'ın geleceği için bir takım kararlar almak zorundaydık. Tüzük dahilinde üyelerimiz ibra, ibrasızlık kararları alabilir. Bu işe giriyorsanız tüzük dahilinde giriyorsunuz. Kabul etmemiz lazım. Benim haksızlık vs. dememin sonuca hiçbir etkisi yok. Terbiyesizlik yapıldı mı, terbiyesizlik çok yapıldı. Maalesef bu terbiyesizliği yapan çok fazla sayıda Galatasaraylı oldu. Ben onlara Galatasaraylı da demiyorum. İktidar tacirleri" dedi.

Son dakika: Galatasarayda Burak Elmastan Fatih Terime olay sözler Daha erken görevden almam lazımdı

"BU İŞİ SAKLANARAK YAPIYORLAR"

Sarı-kırmızılı takımda yapılacak seçimlerin önemli olduğunu belirten Burak Elmas, "Bir düşünce ve görüş mücadelesi yaşanacak. Galatasaray'da Galatasaray mücadelesi verenler ile iktidar mücadelesi verenler ayrışacak. Ben her zaman Galatasaray mücadelesi veren tarafta olacağım. İktidara ulaşmak için verilen çirkin yöntemleri açıklamadık. Başkanlık dönemim bitince açıklayacağım. Bu iktidar mücadelesi veren arkadaşların kötü bir huyu var, bu işi saklanarak yapıyorlar. Troll hesaplarla, başkalarına yaptırarak, gazetecilere haber uçurarak, gazetecilere kulübün gizli evraklarını oluşturarak, güvenlik görevlilerine bahşiş vererek bilgi alma çabasına girerler. Maalesef bu insanlar büyük bir kredibiliteyle dolaşmaya devam ediyorlar. Bu arkadaşlarımızdan bazıları hala seçim ofislerinde dolaşıyorlar. Bunları Galatasaray mücadelesi için, bunların oyununu sonlandırmayı kendime görev edindim. Kimlerle pazarlık yaptıklarını, kimlere yönecilik için yalvardığını, ibrasızlığı kendi adaylarını kazandırmak adına kullandıklarını açıklayacağım. Bunlar her dönem böyleler. Bu arkadaşlar bunu yapmaya devam ettiler, edecekler" ifadelerini kullandı.

Galatasaray camiası içerisinde sarı-kırmızılı takıma zarar veren isimlerin olduğunun altını çizen Burak Elmas, "Galatasaray'ın değerlerini maske olarak takıp, iktidara gelmek için kullanıp, insanları yanlış yönlendirip, daha sonra da maskesini çıkaranlar var. Galatasaray'ı hafta sonu eğlencesi olarak görenler var. Ona nasıl böyle dedim, başkanı devirdik, o başkana böyle yaptık diye eğlenerek, hiç görev almayan, işleyişi ciddi anlamda engelleyen insanlar var" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımda bazı kişilerin kendisine yanlışlar yaptığı yönündeki yorumlara Burak Elmas, "Yola çıktığım, çok yanımda duran, zor zamanlarda ciddi anlamda benle hareket eden kalabalık bir Galatasaraylı grubu var. Yola çıktıklarım ihanet etti dersem hata olur. Birkaç arkadaş var. Hepsi aynı şekilde davranmadı. Yanlışlar yaptılar ama o yanlışları bana değil Galatasaray'a yaptılar. O Galatasaray'da uzun süre içerisinde herkesi tanıma fırsatı bulacaktır. Ben 23 yaşımdan beri Galatasaray'ın içindeyim. Artık herkesi artı eksi kimin ne olduğunu tanıyorum" açıklamasını yaptı.