Dünyadan Futbol Abdülkadir Ömür'den Acun Ilıcalı itirafı! 'Sadece bir saat sürdü'

Abdülkadir Ömür'den Acun Ilıcalı itirafı! 'Sadece bir saat sürdü'

09.04.2024 - 19:13 | Son Güncellenme:

Trabzonspor'dan ara transfer döneminde Hull City'e giden Abdülkadir Ömür suskunluğunu bozdu. Transfer sürecini anlatan Abdülkadir Ömür'ün Acun Ilıcalı ile ilgili itirafı dikkat çekti.

Abdülkadir Ömürden Acun Ilıcalı itirafı Sadece bir saat sürdü

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'nin devre arasında renklerine bağladığı Abdülkadir Ömür açıklamalarda bulundu. İngiliz basınından Hull Live'a konuşan Abdülkadir Ömür, Championship ekibine imza sürecini anlattı.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı'yla yaptığı transfer görüşmesini dile getiren Abdülkadir Ömür, "İngiltere'ye gelmemin ilk sebebi Acun Ilıcalı diyebilirim çünkü o çok sevdiğim bir insan. Bana hayallerini ve Hull City ile neler yapacağımızı anlattı. Görüşmemiz sadece bir saat kadar kısa sürdü ve ona bu hikayeyi birlikte yazacağımızı söyledim" ifadelerini kullandı.

Transferden önce Ozan Tufan'la konuştuğunu belirten Abdülkadir Ömür, "Buraya gelmeden önce Ozan'la konuştum, bana herkesin genç olduğunu söyledi. Herkes arkadaş canlısı, herkes birbirine yardım etmeye çalışıyor, buraya gelmeden önce takım zaten play-off'taydı. Jaden, Delap, Fabio ve Greaves gibi oyuncular hakkında konuştuk. Hull hakkında birçok şey konuştuk. Buraya geldiğimde tüm insanlar beni sevdi, herkes çok arkadaş canlısıydı ve buraya geldiğimde herkes bana yardım etmeye çalıştı" dedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor'dan ayrılmasının kendisi için zor olduğunu vurgulayan Abdülkadir Ömür, "Trabzon'da doğdum, 15 yaşında Trabzonspor'da oynamaya başladım ve 9 yıl Trabzonspor'da oynadım. Çocukken hayalim Trabzonspor'la şampiyon olmak ve Avrupa'da oynamaktı. Allah'a şükür Trabzonspor ile şampiyon oldum, kupalar kazandım ve ayrılma zamanımın geldiğini hissettim. Ayrılmak benim için zordu ama Avrupa'ya gidip yeni bir deneyim yaşamak istedim" diye konuştu.

Premier Lig'de oynama hayali olduğunu dile getiren Abdülkadir Ömür, "Premier Lig dünyadaki en iyi lig bunu herkes biliyor. Biz de Premier Lig'den bir adım gerideyiz. Avrupa'daki her oyuncunun Premier Lig'de oynama hayali vardır. Çocukluğumda Trabzon'dayken Premier Lig'de her maçı izlerdim. Arsenal, Manchester United, Chelsea. Onlar birbirleriyle oynadıklarında çok keyif alıyoruz. Ben ve Ozan, Manchester City - Aston Villa maçını birlikte izledik ve çok eğlendik" açıklamasını yaptı.

24 yaşındaki orta saha bu sezon Hull City'de 10 maça çıktı. Abdülkadir Ömür bu karşılaşmalarda 1 asist üretti. Hull City ile sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek Abdülkadir Ömür'ün güncel piyasa değeri 8 milyon euro.

Trabzonspor altyapısında yetişen Abdülkadir Ömür için Hull City, 2 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedi. Hull City'nin Premier Lig'e yükselmesi halinde Trabzonspor, 2 milyon 500 bin euroluk bonus alacak. Öte yandan Abdülkadir Ömür'ün bir sonraki satışından elde edilecek kardan Trabzonspor'a yüzde 50 pay verilecek.

Haberin Devamı

24 yaşındaki on numara, A Milli Futbol Takımı'nda 13 mücadelede forma şansı buldu.

Yazarlar