Trabzonspor Abdullah Avcı Trabzonspor'a ilkleri yaşattı

Abdullah Avcı Trabzonspor'a ilkleri yaşattı

02.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tecrübeli teknik adam Trabzonspor’un tarihine adını altın harflerle kazıdı. Göreve geldiğinde şampiyonluk vurgusu yapan Avcı sadece 536 günde kulübün 38 yıllık özlemine nokta koyarken, taraftara da büyük bir coşku yaşattı.

Abdullah Avcı Trabzonspora ilkleri yaşattı

Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı ile ilkleri yaşadı. 536 günde 38 yıllık özleme nokta koyan Avcı, Trabzonspor’da bu sevinci yaşayan 3. teknik adam oldu. Fırtına’da göreve başladığı dönemde hem Trabzonspor’un hem de benim Türk futbolundan alacağımız var sözleri ile görevine start veren Abdullah Avcı, 536 günde bordo-mavililerin hasretini sonlandırdı. Bordo-mavili takımın başında kariyerinin en parlak günlerini yaşayan Avcı, takımının başında çıktığı toplam 76 karşılaşmada 40 galibiyet, 22 beraberlik ve sadece 8 mağlubiyet aldı. Trabzonspor, Avcı’nın görevde olduğu dönemde Süper Kupa’yı da müzesine götürme başarısını gösterdi. Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ilkleri de başardı. Ligin 9. haftasından itibaren liderliği bırakmayan Avcı, kulüp tarihindeki, 1979-1980’deki 28 haftalık liderlik rekoru 42 yıl sonra bu sezon ligin bitimi ile birlikte kıracak. Trabzonspor bu sezon ligde sahasında oynadığı 18 karşılaşmada ise yenilgi yüzü görmedi.Trabzonsporun efsane teknik direktörlerinden 4 şampiyonluk yaşayan Ahmet Suat Özyazıcı ile 2 şampiyonluk yaşayan Özkan Sümer’in ardından Avcı takımı şampiyon yapan 3üncü teknik direktör olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

‘Bir kıvanç vesilesi’

Şampiyon Trabzonspor’da Başkan Ahmet Ağaoğlu, tarihi gece için açıklamalarda bulundu. Çok gururlu olduğunu aktaran Ağaoğlu şu ifadeleri kullandı: “Trabzonspor’un şampiyonluğunu yaşamak; üstelik bu onura kulübün başkanı sıfatıyla nail olmak, benim için başlı başına büyük bir kıvanç vesilesidir. Kamuoyu, Trabzonspor’un bugün elde ettiği başarının, seneler önce ortaya koyduğumuz ve uyguladığımız uzun vadeli planlama ve stratejinin sonucunda gerçekleştiğinin ziyadesiyle farkında. Herkes bunu görüyor ve takdir ediyor. Bu farkındalık, dün geceden beri şahsıma ve kulübüme gelen tüm tebrikleri benim için daha bir anlamlı kılıyor.”

Haberin Devamı

Korkulan olmadı

Şehirde şampiyonluk sevincinin hüzne dönüşmemesi için maçtan haftalar önce başlatılan ‘Mutluluğa kurşun sıkma’ kampanyası sonuç verdi ve acıya neden olacak kurşun atma sonrası görülen yorgun mermi vakaları yaşanmadı. Hem yurt dışından hem de Türkiye’nin dört bir yanından hava ve kara yoluyla şampiyonluk kutlamaları için şehre gelenler maçın bitiş düdüğü ile birlikte büyük bir sevinç yaşadı. Duygu yoğunluğunu düşünen Trabzonspor, Valilik, Büyükşehir ve Ortahisar Belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, yazılı ve görsel basın ile taraftar grupları; sevincin hüzne dönüşmemesi için çok çalıştı.

Hem Trabzonspor hem kent kazandı

Trabzonspor, elde ettiği başarı ile hem kendi hem de kent ekonomisine kazanç sağladı. Sezon başında katılım payı alan bordo-mavililer şampiyonluk primi olarak da 46 milyon TL’yi kasasına koyacak.22 galibiyeti bulunan Fırtına maç başı galibiyet primlerinden ise şuana kadar 65,34 milyon TL’yi kaptı, 11 beraberliğin karşılığı olarak da 16,5 milyon TL kazandı. Şampiyonluk başına 4.16 milyon TL özel primin verildiği Süper Lig’de bordo-mavililer yayıncı kuruluştan ise 24.9 milyon TL alacak.Ayrıca şampiyonluğa tanıklık etmek isteyenler dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından kente akın etti. Şampiyonluk göçü yaşanan, kara ve hava yolu ile gelenlerle nüfusu 2 milyonu aşan kentin ekonomisi de canlandı. Otellerin tamamı dolan, restoranların yoğunluk yaşadığı Trabzon’da alış veriş merkezleri ile hediyelik eşya satan mağazalar dolup taştı.

Haberin Devamı