Dünyadan Futbol Acun Ilıcalı'dan Emre Belözoğlu sürprizi! Görüşmeler başladı

Acun Ilıcalı'dan Emre Belözoğlu sürprizi! Görüşmeler başladı

24.05.2023 - 18:01 | Son Güncellenme:

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Türkiye'den ayrılmaya hazırlanıyor. Genç teknik adam yeni sezonda İngiltere'de çalışacak.

Acun Ilıcalıdan Emre Belözoğlu sürprizi Görüşmeler başladı

2021'den beri Medipol Başakşehir'in teknik direktörlüğünü yapan Emre Belözoğlu bu sezon turuncu-lacivertlilerden ayrılmaya hazırlanıyor. Belözoğlu'nun yeni adresi ise Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City olacak. İşte flaş gelişmenin tüm ayrıntıları...

Haberin Devamı

BAŞAKŞEHİR'DE DİKKAT ÇEKEN PERFORMANS

İki yıldır Medipol Başakşehir'i çalıştıran Emre Belözoğlu, turuncu-lacivertlilerin başında çıktığı 79 karşılaşmada 1.85'lik puan ortalaması yakaladı. Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir söz konusu karşılaşmalarda 42 galibiyet alırken 20 beraberlik ve 17 mağlubiyet elde etti. 

Medipol Başakşehir 2021-2022 sezonunu topladığı 65 puanla 4. sırada bitirerek Konferans Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı. Başakşehir, UEFA Konferans Ligi A Grubu'nda Hearts, Fiorentina ve Rigas Skola karşılaştı. Turuncu-lacivertliler grubunu 13 puanla lider tamamlayarak Son 16 Turu'na katılmaya hak kazanmıştı.

Genk ile karşılaşan Başakşehir ilk maçta 1-1 berabere kalmasına rağmen ikinci maçta sahasında rakibine 4-1 mağlup olarak UEFA Konferans Ligi'ne Son 16 Turu'nda veda etmişti.

Haberin Devamı

Bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergileyen Başakşehir, Süper Lig'de şu ana kadar topladığı 53 puanla 5. sırada yer alıyor. Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir bu sezon ligde oynadığı 33 maçta 15 galibiyet 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı.

Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı çeyrek finalde eleyerek adını yarı finale yazdıran turuncu-lacivertliler, yarı finalde Ankaragücü ile eşleşti. İlk maçı 1-0 kazanan Başakşehir, Ankara'daki rövanşta rakibini eleyerek adını finale yazdırmayı hedefliyor.

Acun Ilıcalıdan Emre Belözoğlu sürprizi Görüşmeler başladı

BAŞAKŞEHİR İLE SÖZLEŞMESİNİN BİTMESİNE 1 YIL DAHA VAR

Medipol Başakşehir Kulübü, bu sezon başında Emre Belözoğlu'nun sözleşmesini 2023-2024 sezonunun sonuna kadar uzattığını açıklamıştı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Teknik direktörümüz Emre Belözoğlu ile başkanımız Göksel Gümüşdağ ve asbaşkanımız Mustafa Eröğüt'ün yer aldığı imza töreninde, 2023-2024 sezonu sonuna dek sözleşme imzalanmıştır." denilmişti.

Acun Ilıcalıdan Emre Belözoğlu sürprizi Görüşmeler başladı

ACUN ILICALI'DAN EMRE BELÖZOĞLU SÜRPRİZİ

Teknkik direktörlük kariyerine Fenerbahçe'de başlayan ve ardından Medipol Başakşehir ile devam eden Emre Belözoğlu, yol ayrımına geldi. İki sezondur İstanbul ekibini çalıştıran Belözoğlu, rotasını yurt dışına çevirdi. Emre Belözoğlu, Medipol Başakşehir ile 1 sezonluk daha sözleşmesi olmasına rağmen gelecek yıl İngiltere'de çalışmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalıdan Emre Belözoğlu sürprizi Görüşmeler başladı

HULL CITY'YE GİTMEYE HAZIRLANIYOR

Ajansspor'da yer alan habere göre 42 yaşındaki teknik adam Belözoğlu, gelecek sezon Hull City ile çalışmayı planlıyor. Türk medya patronu Acun Ilıcalı'nın sahip olduğu kulübün takımın başına Belözoğlu'nu getirmek için çalışmalara başladı.

OZAN TUFAN'IN HOCASI OLACAK

Eski milli futbolculardan Ozan Tufan'ın da forma giydiği Hull City'yi Premier Lig'e çıkartmayı hedefleyen Acun Ilıcalı, çok yakın dostu olan ve futbol bilgisini beğendiğini her defasında açıkça ifade ettiği Emre Belözoğlu'nu takımın başına getirmek için kolları sıvadı.

Acun Ilıcalıdan Emre Belözoğlu sürprizi Görüşmeler başladı

HULL CITY SEZONU 15. SIRADA BİTİRDİ

İngiliz Premier Lig'in bir alt kategorisi olan Championship'te yer alan Hull City, bu sezon zor bir dönem geçirdi ve ligde kalma mücadelesi verdi. Daha önceleri Premier Lig gören Hull City, 24 takımlı alt ligi 15. sırada tamamladı.

İNGİLTERE'DE FUTBOL OYNADI

Emre Belözoğlu, futbolcu olarak İngiltere'de forma giydi. Belözoğlu, 2005-2008 arasında Newcastle United'da oynadı. Newcastle ile toplam 80 maça çıkan Belözoğlu, 6 gol atarken 11 de asiste imza koydu. Belözoğlu daha önce verdiği bir röportajda "Hedefim Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük teknik direktörlerden biri olmak ve bayrağımızı Avrupa'da taşımak" demişti.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalıdan Emre Belözoğlu sürprizi Görüşmeler başladı

Yazarlar