ING Basketbol Süper Ligi Anadolu Efes'ten ters köşe! Herkes Erdem Can'ı bekliyordu

Anadolu Efes'ten ters köşe! Herkes Erdem Can'ı bekliyordu

24.05.2023 - 11:05 | Son Güncellenme:

Sezon sonunda Ergin Ataman'la yollarını ayıracak olan Anadolu Efes'te yeni başantrenör için Erdem Can'la anlaştığı iddiaları varken, Lacivert beyazlı takımın başka bir isimi takımın başına getirmek istediği ortaya çıktı.

Anadolu Efesten ters köşe Herkes Erdem Canı bekliyordu

Sezon sonunda Ergin Ataman'ın takımdan ayrılması ve Panathinaikos ile anlaşması beklenen Anadolu Efes, Ataman'ın ardından başantrenör arayışları sürüyor. Türk Telekom'un başantrenörü Erdem Can'ın yeni sezonda takımın başında olacağı konuşulurken, yeni bir ismin peşinde olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

HAYAL KIRIKLIĞI GİBİ BİR SEZON
2 sezon üst üste Euroleague şampiyonu olan Anadolu Efes bu sezon play-off dışı kalarak adeta hayal kırıklığı yaşadı. Ligi de 3. sırada bitiren takım bu sezon istediği başarıları yakalayamadı.

ERGİN ATAMAN'IN VEDASI
Anadolu Efes'in EuroLeague'de oynadığı Monaco maçının ardından açıklama yapan Ergin Ataman takımdan ayrılacağına dair bir veda konuşması yapmıştı. Ataman açıklamasında şı ifadeleri kullanmıştı: "Net bir kararımız yok ama bu sezon çok yıprandık. Sporda geçmişte yapılanları tarih yazacaktır ama bugün açısından başarısız. Onun için belki de sezon sonunda herkes için bir değişim gerekebilir. Buna birlikte karar veririz. Anadolu Efes'te sadece profesyonel olarak görev yapmadım. Belki de 20 yılım geçti. Ben gitsem de burası benim ailem. Geçmişte de gittim, döndüm. Şu an için net bir karar yok ama bir değişim ihtiyacı var görünüyor gibi."

Haberin Devamı

'HOŞ GELDİN' PAYLAŞIMI
Yunanistan ekibi Panathinaikos'la anlaşan Ergin Ataman için Başkan Dimitris Giannakopoulos, sosyal medya hesabından Ataman'ın yer aldığı bir fotoğrafı paylaşmıştı. Başkan paylaşımında "Hoş geldin" ifadelerini kullanmıştı.

Yakın zamanda da iddialı bir açıklamada bulunan Giannakopoulos şu açıklamalarda bulunmuştu: "Takım o kadar güçlenecek ki, Tanrı'nın yardımıyla hepimiz yakın geçmişte olduğu gibi çifte şampiyonluklar ve daha uzak geçmişte olduğu gibi üçlü zaferler kutlayabileceğiz."

Anadolu Efesten ters köşe Herkes Erdem Canı bekliyordu

ERDEM CAN AÇIKLAMASI
Bu sezon Türk Telekom ile başarılı bir sezon geçiren Erdem Can'ın Ergin Ataman'ın ayrılışının ardından Anadolu Efes'in başına geçeceği iddia edilmişti. Anadolu Efes'ten ise iddialar hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Son günlerde medya kuruluşları tarafından paylaşılan başantrenör ve oyuncu transferi haberlerinden ötürü, kulübümüz tarafından kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissedilmiştir. Şu an için herhangi bir resmi transfer söz konusu değildir. Kulübümüz, bu tip gelişmeler olduğunda her zamanki gibi taraftarlarımızı internet sitemiz ve resmi sosyal medya hesaplarımız üzerinden bilgilendirecektir. Kulübümüzün şu anki odak noktası, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi playoff karşılaşmaları ve organizasyondaki 16. şampiyonluğu elde etmek üzerinedir. Saygılarımızla kamuoyunun bilgilerine sunarız. Anadolu Efes Spor Kulübü." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

XAVI PASCUAL İSTENİYOR
Anadolu Efes, Ergin Ataman'ın ardından takımın başına Zenit St. Petersburg başantrenörü Xavi Pascual'ı getirmek istiyor. Tecrübeli koç ile daha önce de görüşen Anadolu Efes, Pascual'ı getirme konusundaki ısrarını sürdürecek. Ancak tecrübeli koçun ismi Final Four'u 4. olarak bitiren Barcelona'da da geçiyor. Katalan ekibinde olası bir koç değişikliğinde Pascual adaylardan biri olacak. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre Xavi Pascual önündeki seçenekleri değerlendirecek.