Adana Demirspor Adana Demirspor'dan Belhanda için 'kadro dışı' açıklaması!

Adana Demirspor'dan Belhanda için 'kadro dışı' açıklaması!

15.03.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Trabzonspor maçında rakibine vuran daha sonrasında kırmızı kart gören Belhanda için Adana Demirspor kulübü açıklama yayınladı. Kulüp 'kadro dışı' ile ilgili açıklama yaptı.

Adana Demirspordan Belhanda için kadro dışı açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen takımları açıkladı. Adana Demirsporlu futbolcu Younes Belhanda’nın, Trabzonspor - Adana Demirspor maçında “kural dışı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verildi.

Haberin Devamı

Adana Demirspordan Belhanda için kadro dışı açıklaması

ADANA DEMİRSPOR'DAN AÇIKLAMA
Adana Demirspor, Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Younes Belhanda'ya 180 bin euro ceza verildiğini açıkladı. Öte yandan Belhanda'nın kadro dışı kalmaması yönünde karar alındığı belirtildi.

 

Adana Demirspordan Belhanda için kadro dışı açıklaması

NELER OLMUŞTU?
Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında Trabzonspor, sahasında Adana Demirspor'u konuk etti. Maçın ilk yarısında iki ekip arasında sinirler gerilirken Belhanda kırmızı kart görmüştü.

SİNİRLER GERİLDİ

Maçın 20. dakikasında Trabzonsporlu futbolcular ile Adana Demirsporlu futbolcular arasında gerilim yükseldi. Belhanda ile Bruno Peres arasında yaşananların ardından Bruno Peres yerde kaldı.

VAR'DA İNCELENDİ
İki futbolcu da olayların yatışmasının ardından sarı kart gördüler. Ancak VAR uyarısı sonrası pozisyonu izlemeye giden hakem Abdulkadir Bitigen kararını değiştirdi ve Belhanda'ya direkt kırmızı kart gösterdi.

Haberin Devamı

GALATASARAY KARŞISINDA CEZALI
Belhanda gördüğü kırmızı kartla 2 maç cezalı duruma düştü. Yıldız futbolcu, takımının Antyalyaspor ve Galatasaray maçlarında forma giyemeyecek.

EN FAZLA KIRMIZI KART GÖREN İSİM
Belhanda bu kırmızı kart sonrası son 9 maçında 2. kez kırmızı kart görmüş oldu. Süper Lig'e geldiği 2017-2018'den bu yana 6. kez kırmızı kart gören yıldız futbolcu, o tarihten bu yana ligde en fazla kırmızı kart gören oyuncu- da oldu.