Futbol Sacha Boey değerini katladı! Fenerbahçe'de büyük düşüş

Sacha Boey değerini katladı! Fenerbahçe'de büyük düşüş

14.03.2023 - 19:29 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de ara transfer sezonunun resmen sona ermesinin ardından Süper Lig'de futbolcuların değerinde değişiklik yaşandı. Galatasaray'ın kadro değeri artarken Fenerbahçe'de düşüş yaşandı. İşte değeri en çok artan Süper Lig yıldızı ve en değerli 10 futbolcu...

Sacha Boey değerini katladı Fenerbahçede büyük düşüş

Süper Lig’de forma giyen 521 futbolcunun piyasa değerinde değişiklik yaşandı. Yapılan yeni değerlendirmede Galatasaray, 176.93 milyon euroluk yeni kadro değeri ile Süper Lig’in en değerli takımı olma unvanını Fenerbahçe’den aldı. Trabzonspor ise 14.5 milyon euroluk bir kayıpla en çok değer kaybeden takım oldu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN KADRO DEĞERİ DÜŞTÜ
Maç eksiğiyle lider Galatasaray’ın 9 puan gerisinde olan Fenerbahçe’nin kadro değerinde 4.42 milyon euroluk bir kayıp görüldü. Fenerbahçe’de Oosterwolde ve Kadıoğlu’nun yanı sıra Arda Güler, Samet Akaydın ve Enner Valencia’nın piyasa değerlerinde artışlar yapıldı. Attila Szalai, Diego Rossi, İrfan Can Kahveci ve Joao Pedro gibi bazı futbolcuların piyasa değerlerinde ise düşüşler yaşandı.

Sacha Boey değerini katladı Fenerbahçede büyük düşüş

SZALAİ 14 MİLYON EURO (15 MİLYON EURO'DAN DÜŞÜŞ)
Attila Szalai bu sezon 38 maçta 2 gol ve 2 asistlik bir performans sergiledi. Szalai'nin değerinde düşüş yaşandı.

FENERBAHÇE'NİN EN DEĞERLİSİ FERDİ KADIOĞLU: 15 MİLYON EURO (FARK 3 MİLYON EURO)
Fenerbahçe'de başarılı bir performans gösteren Ferdi Kadıoğlu’nun en son 12 milyon euro olan piyasa değeri 15 milyon euroya çıkarıldı. Kadıoğlu, böylece sarı lacivertli ekibinin en değerli futbolcusu olmayı da başardı. Sağ bek oyuncusu, bu sezon 33 maçta forma giyerken 4 golde katkı sağladı.

Haberin Devamı

ARDA GÜLER 11 MİLYON EURO (FARK 1 MİLYON EURO)
Arda Güler, bu sezon 20 maçta 546 dakika süre alırken 3 gol ve 2 asist kaydetti.

Sacha Boey değerini katladı Fenerbahçede büyük düşüş

JOAO PEDRO: 6.5 MİLYON EURO (9 MİLYON EURO)
Fenerbahçe’nin 4.68 milyon euro bonservis bedeli ile kadrosuna kattığı JoAo Pedro’nun piyasa değeri 9 milyon eurodan 6.5 milyon euroya düştü. İtalyan oyuncu, bu sezon yaşadığı sakatlıktan dolayı ise 27 maç kaçırdı.

İRFAN VE OSAYI'NİN DEĞERİ DÜŞTÜ
Bright Osayi-Samuel ve İrfan Can Kahveci’nin piyasa değerleri ise 7.5 milyon euroya düştü. Her iki oyuncu da sezon başındaki performanslarından uzak bir görüntü çiziyor. Osayi'nin bir önceki değeri 9 milyon euro iken İrfan Can'ın piyasa değeri 8.5 milyon euro olarak ölçülmüştü.

GALATASARAYLI FUTBOLCULARDA ARTIŞ
En son Süper Lig tarihindeki en uzun galibiyet serisi rekorunu kıran Galatasaray’da birçok futbolcunun piyasa değerlerinde artışlar görüldü. Bu güncelleme sonrası Süper Lig’in en değerli beş futbolcusundan dörtü sarı kırmızılıların kadrosunda yer aldı.

Sacha Boey değerini katladı Fenerbahçede büyük düşüş

BOEY NEREDEYSE 2'YE KATLADI
Sacha Boey’in 6.5 milyon euro olan piyasa değeri 11 milyon euroya çıktı. Sağ bek oyuncusu, son bir yılda 7 milyon euro değer kazandı. Fransız futbolcu, bu sezon hem aldığı teklifler hem de gösterdiği başarılı performansla dikkat çekiyor. Galatasaray ile 2025'e kadar sözleşmesi bulunan savunma oyuncusu, bu sezon 22 maçta forma giyerken 2 asist kaydetti.

Haberin Devamı

NELSSON: 16.50 MİLYON EURO (2.5 MİLYON EURO ARTIŞ)
Galatasaray’ın serbest kalma bedeli olarak 25 milyon euro olarak belirlediği Victor Nelsson’un piyasa değerinde 2.5 milyon euroluk bir yükselme görüldü. 24 yaşındaki stoper, bu sezon 25 maçta 2 gole katkı sağladı. Nelsson’un partneri Abdülkerim Bardakcı’nın piyasa değerinde ise 1.5 milyon euroluk bir artış yaşandı.

Sacha Boey değerini katladı Fenerbahçede büyük düşüş

ICARDI 18 MİLYON EURO (500 BİN EURO ARTIŞ)
Galatasaray’ın diğer bir dünya yıldızı Mauro Icardi’nin piyasa değerinde 500 bin euroluk bir artış yapıldı. Golcü oyuncu, 14 maçta 9 gol ve 6 asistlik bir performans sergiledi.

ZANIOLO 28 MİLYON EURO
Galatasaray’ın 15 milyon euro bonservis bedeli ile kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo’nun piyasa değerinde 2 milyon euroluk bir düşüş yapıldı. İtalyan yıldızın değeri 28 milyon euro olarak ölçüldü. Galatasaray'ın Roma'dan kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo Süper Lig'in en değerli ismi oldu. Zaniolo Roma’da çıktığı 17 maçta 2 gol 3 asist üretti.

Haberin Devamı

SÜPER LİG'İN EN DEĞERLİSİ ZANIOLO
Transfermarkt'ın güncellenen verilerine göre Süper Lig'in en pahalı 10 futbolcusu:

Zaniolo | €28m
Icardi | €18m
Nelsson | €16.5m
Torreira | €15m
Ferdi Kadıoğlu | €15m
Szalai | €14m
Uğurcan Çakır | €13m
Kerem Aktürkoğlu | €13m
Altay Bayındır | €13m
Rossi | €12m

Sacha Boey değerini katladı Fenerbahçede büyük düşüş

BEŞİKTAŞ'TA 7.15 MİLYON EUROLUK DÜŞÜŞ
Beşiktaş’ın kadro değerinde 7.15 milyon euroluk bir kayıp görüldü. 14 puanla zirveden uzak olan siyah beyazlılarda başta Dele Alli, Nathan Redmond ve Ersin Destanoğlu olmak üzere birçok futbolcunun piyasa değerlerinde düşüşler görüldü. Diğer taraftan başarılı bir performans gösteren Gedson Fernandes ve Tayyip Talha Sanuç gibi futbolcuların piyasa değerinde ise artışlar görüldü.

DELE ALLI'DE 3 MİLYON EUROLUK DÜŞÜŞ
Dele Alli, siyah beyazlı ekip ile 17 maça çıkarken 3 gol kaydetti. İngiliz futbolcunun yeni piyasa değeri ise 14 milyon eurodan 11 milyon euroya düştü. Orta saha oyuncusunun piyasa değeri 2018'de 100 milyon € olarak belirlenmişti. İngiliz futbolcu, 2019'dan itibaren piyasa değerinden 89 milyon euro değer kaybetti.

Haberin Devamı

Şenol Güneş’in gelmesi ile birlikte formasını Mert Günok’a kaptıran Ersin Destanoğlu’nun değerinde 2.5 milyon euroluk bir kayıp görüldü. Geçtiğimiz ekim ayının başında Beşiktaş ile 2026’ya kadar sözleşme imzalayan Destanoğlu, bu sezon sadece 11 maçta görev aldı.

Beşiktaş’ın orta saha oyuncusu Gedson Fernandes’in piyasa değerinde 2.5 milyon euro artış yapıldı. 24 yaşındaki Portekizli futbolcu, bu sezon 26 maçta sahada olurken 5 asist kaydetti. 6 milyon euro bonservis bedeli ile siyah beyazlılara transfer olan Fernandes, satılırsa Benfica yüzde 50 pay alacak. Sezon başında 1.5 milyon euro bonservis bedeli ile siyah beyazlı ekibe transfer olan Tayyip Talha Sanuç’un piyasa değeri 5 milyon euroya yükseldi.

Sacha Boey değerini katladı Fenerbahçede büyük düşüş

TRABZON'DA DÜŞÜŞ
Son şampiyon Trabzonspor’un yeni kadro değeri 142.90 milyon eurodan 128.40 milyon €’ya kadar geriledi. Geçen sezonki performansından uzak bir görüntü sergileyen Karadeniz ekibi, zirvenin 16 puan gerisinde kalmış durumda.

Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır’ın piyasa değeri erimeye devam ediyor. Çakır’ın yeni piyasa değeri, 14 milyon eurodan 13 milyon euroya düştü. Milli kaleci, bu sezon 34 maçta 15 kez kalesini gole kapattı.

Yazarlar