Beşiktaş Ahmet Nur Çebi'den Talisca, stat, transfer ve Galatasaray açıklaması!

Ahmet Nur Çebi'den Talisca, stat, transfer ve Galatasaray açıklaması!

11.09.2023 - 20:48 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi canlı yayında stat sponsorluğu, Gökhan İnler, Galatasaray ve transfer hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ahmet Nur Çebiden Talisca, stat, transfer ve Galatasaray açıklaması

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, A Spor canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Çebi, stat sponsorluğunu hallettiklerini aktarırken Rashica transferinde Galatasaray ile yaşanan çekişmeyi anlattı.

Haberin Devamı

RAMOS BİZE GELDİ DE ALMADIK MI?
"Sergio Ramos herkesin takımında görmek isteyeceği biri. Bize geldi de almadık mı? Vardı da vermedik mi? Öyle bir şey yok. Rakamları zaten okudunuz. Bu 14-15 milyon Euro. Vergileriyle 25 milyon Euro. 2 yılda 50 milyon Euro. O süreç içinde kimse sponsor olarak gelmedi. Dolayısıyla olmadı. Basın toplantısı yapmayı gerektirecek bir konu değil. Ben Beşiktaş'ın geleceğini de düşünmek zorundayım. Gönlüm çok şey istiyor olabilir ama gerçeklerden uzaklaşırsak gönlümüzü kırarız, kendimi mahvederiz."

"Bu transfer konusunda Serhan'ın hiçbir hatası yok. Benim vereceğim nihai kararlar vardır. Ben bu nihai kararı, Beşiktaş'ın geleceğini düşünerek verdim."

Ahmet Nur Çebiden Talisca, stat, transfer ve Galatasaray açıklaması

"Suudi Arabistan bu sene ikiye katladı fiyatları. Transferler geç oluyor, karşınıza şu geliyor, "Ben biraz daha beklemek istiyorum. Suudi Arabistan'dan teklif bekliyorum." Transfer kolay bir şey değil. Transferde oyuncunun gönlü olacak. Takımı bırakacak. Ailesi onaylayacak. Tüm bunları bir araya getirdiğinizde zaman alıyor. Artan fiyatlardan dolayı birçok iyi oyuncu beklemeyi tercih etti. Biz de çabuk alalım diye çok hızlı transfer yapmayı tercih etmedik."

Haberin Devamı

"Hocanın istemediği bir oyuncunun şu anda takımda olduğunu düşünmüyorum. Bu bir ekip işiydi. Ekonominin izin verdiği ölçüde transferler gerçekleşmiştir."

GÖKHAN BEŞİKTAŞ'TA JÜBİLE YAPMAK İSTEDİ
"Gökhan İnler ile görüştüm. Biz sportif direktör arayışı için görüştük. O da bu sene Beşiktaş'ta jübile yapmak istediğini söyledi. Bunun üzerine benim de istediğim bir şey vardı, takımda ağabeylik yapacak biri. Bunun için birini çok istiyordum. Biz Gökhan'la buraya geldik. Ekonomik olarak istediklerini bir futbolcu olmaktan daha öte."

"Bu rakamlar doğru ve ödenebilir rakamlar değil. Bunun dışında mal, mülk satarsın, biz çok şükür satmadık. Gelir ve gider bu şekilde ödenmez. Ortada bir tuhaflık var."

"Transferlerde bu zamana kadar yanlış bir yaptığımı düşünmüyorum. Bir de transfer çalımı diye bir şey var. Ben bugüne kadar kimseye transfer çalımı atmadım. Ama birileri iddia ediyorsa bunlar; Gedson'dur, Ghezzal'dır. Rashica'yı ben çok istedim ve aldım."

Haberin Devamı

RASCHICA'YA BASKI YAPILDI
"Rashica transferi öncesinde Galatasaray'ın çabası oldu mu?" sorusuna başkan Çebi şu yanıt verdi: Oldu. Bir rakibimiz tarafından oyuncuya ve menajerine baskı yapıldı. Uçak üç saat geç kalktı. Rashica da o uçağa bindi ve uçağı kaldırdı.

YÜZDE 99 ŞAMPİYONUZ
"Yüzde 99 şampiyonuz. Ben bunu pandemide söyledim, 3 tane kupa aldık. Bekle, gör. Son gülen iyi güler. Bekleyeceğiz"

STAT SPONSORLUK İŞİNİ HALLETTİK
"Stat sponsorluğu bu hafta sonuna kadar %99 biter. Bilemediniz önümüzdeki hafta %100 biter. Stat sponsorluğu işini hallettik biz. Stadımızın yeri, kıymeti belli. Dolayısıyla bana göre paha biçilemez. Mühim olan bunu dünyaya göstermek. Federasyon çok doğru bir iş yapmıştır. (Avrupa Ligi finaline aday gösterilmesi) Daha önce bunu göstermesi gereken yerler vardır. Umarım kabul edilir. Bu stadyum hak ettiği değeri görür."

DENİZ TÜRÜÇ AÇIKLAMASI
"Deniz Türüç'ü biz istemedik. Herhangi bir girişimimiz olmadı. Umut Meraş, gitmek istiyor. Bir takım var. Onun başkanı beni aradı."

Haberin Devamı

Ahmet Nur Çebiden Talisca, stat, transfer ve Galatasaray açıklaması

TALISCA İÇİN TEKLİF YAPTIK
"Talisca çok kıymetliydi bizim için. Çok güzel anılarla gitti. Ama Talisca'nın gelmek istemesi, takımının bırakması söz konusu değildi. Şenol Güneş'in onunla konuşması sohbetten ibaretti. Kulübünden müsaade istedim, teklif yaptım. Kulübünden gelecek cevap, devam edeceğiz oldu. Bizim Talisca'yla takımının müsaadesi olmadan görüşmesi yapmamız mümkün olabilir mi? Biz kapıyı çaldık ama evin sahibi ev kirada dedi. İnşallah bir gün olur ama bugün olmuyor."

GHEZZAL'IN DURUMU ŞU AN İYİ
"Rachid, sakatlığı nedeniyle geçen sezon şampiyonluğu kaybetmemize neden oldu. Mert ve Ghezzal'ın oynadığı bir takım olsaydı şampiyon olurduk geçen sezon. Sakatlığı belimizi büktü. Ama futbolda bu var. Ghezzal'ın durumunu şu anda iyi görüyoruz."

"CENK VE SALİH'LE KONUŞTUM"
"Cenk ve Salih'le konuştum. Cenk'e kapıyı açan başkanım. Başkası açmayabilirdi, benim de bir hakkım var. Biraz beklemelerini istedim. Salih'i oğlum gibi görüyorum. Bizimle anlaşmamaları mümkün değil. Birkaç hafta içinde biter inşallah."

Haberin Devamı