Trabzonspor Ahmet Suat Özyazıcı'ya son görev

Ahmet Suat Özyazıcı'ya son görev

20.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un efsane isimlerinden Ahmet Suat Özyazıcı’ya düzenlenen cenaze törenine herkes akın etti. Bordo-mavili camianın önemli isimleri tek tek söz alarak onun ne kadar önemli bir teknik direktör ve futbol adamı olduğunu vurguladı.

Ahmet Suat Özyazıcıya son görev

Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan, Trabzonspor’a ilk şampiyonluğunu yaşatan efsane teknik direktörlerinden Ahmet Suat Özyazıcı, önceki gün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Haberin Devamı

Bordo-mavili camianın saygı duyulan ismi için eski Avni Aker Stadı’nın bulunduğu alandaki Millet Bahçesi’nde anma töreni düzenlendi. Törene Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzonsporlu futbolculardan Uğurcan Çakır ve Hüseyin Türkmen, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor’un eski başkanları, eski futbolcular ve Özyazıcı’nın ailesi katıldı.

Özyazıcı’nın öz geçmişinin okunduğu törende ilk olarak Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen söz alarak, onun ulaştığı başarılara çok az sayıda insanın ulaşabildiğini belirtti. Kulübün eski başkanlarından Mustafa Günaydın ise, “Zor şartlarda önemli başarılara imza attı. Bana göre o Türkiye’nin en büyük hocasıydı” dedi. Eski Devlet Bakanı ve eski Trabzonspor Başkanı Faruk Özak da Özyazıcı’nın kelimelerle anlatılamayacağını belirterek, “Trabzonspor’a ilkleri yaşatan bir insandı. Elindeki mevcut kadroyu çok iyi dizayn eden bir insandı. Çok zeki ve bilge bir insandı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ahmet Suat Özyazıcıya son görev

"GÜLE GÜLE HOCAM"

Törende konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Acımız büyük. Hepimizin sevdiği saydığı değerli bir büyüğümüzdü” dedi. Tecrübeli teknik adam şöyle devam etti: “Onların hikayeleri çok büyük, anlatabilirsek iyi olur. Onlar yoku var ettiler. İki önemli değerimizi kaybettik kısa zamanda. İnsan sabrı olarak, işler iyi gitmediğinde bunlar bir şey bilmiyor diyen insanlara aldırmazdı. Bu acıyı, bu üzüntüyü konuşarak, dertleşerek gelecek nesillere heyecan vererek yapmamız lazım. Güle güle hocam.”

"GENÇLİĞİMİN EFSANESİ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da Ahmet Suat Özyazıcı’nın kendisi için önemli bir isim olduğunu vurguladı. ‘Benim gençliğimin efsane hocası’ diyen Avcı, “Trabzonspor’u dördüncü büyük yapan, uzaktan hayranlıkta seyrettiğimiz ve takip ettiğimiz bir süreci gençliğimde yaşadım. Trabzon’da başka bir renk başka bir takım tutulmamasının başlangıcının adımını atan hocamızı rahmetle anıyoruz. Kasket hikayesinin bu şekilde devam etmesi benim de bunun içerisinde bulunmam beni de mutlu etmiştir. 27 aydır buradayım ve iki efsanenin ayrılışına şahit oldum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ahmet Suat Özyazıcıya son görev

"BENİM GÖZÜMDE FİLOZOFTU"

Bordo-mavili kulübün Başkanı Ahmet Ağaoğlu da “Çok önemli bir değerimizi, Trabzonspor efsanesinin temel taşını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi. 16 kupa kazanmasına rağmen çok mütevazı bir insan olduğunu belirten Ağaoğlu, “Değerli hocamız sadece başarılı bir sporcu, başarılı bir antrenör değil, benim gözümde bir filozoftu. Türk futbolunun yapısını ve ihtiyaçlarını o kadar iyi analiz etti ki bunu ancak bir filozof yapabilirdi. O dönemde ne bilgisayarlar vardı ne de analizler tutuluyordu. İhtiyaçlarını tespit etti ve başarıya giden yolun rotasını çizdi” diye konuştu.

Yazarlar