Basketbol Akın: F.Bahçe neden şampiyon olmasın?

Akın: F.Bahçe neden şampiyon olmasın?

30.01.2014 - 13:21 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın iddialı konuştu.

Akın: F.Bahçe neden şampiyon olmasın

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın, FIBA Avrupa Ligi'nde yollarına emin adımlarla devam ettiklerini, geçen sezon finalde kaybettikleri şampiyonluk kupasını bu yıl Türkiye'ye getirmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, B Grubu'nda Polonya'nın Wisla Can-Pack takımını yenerek, 8'de 8 galibiyetle yenilgisiz liderliklerini sürdürdüklerini vurgulayarak, "FIBA Avrupa Ligi'nde 8'de 8 ile yolumuza devam ettiğimiz için mutluyuz. Çok güzel basketbol oynayarak galip geldik. Maç boyunca iyi savunma yaptık. Pondexter'ın önderliğinde tüm takım iyi oynadı" diye konuştu.

Geçen yıl şampiyonluğu finalde kaybettiklerini hatırlatan Didem Akın, şöyle devam etti: "Bizde bütün branşlarda hedef şampiyonluk. Bu takım şampiyonluk için kuruldu. Ekaterinburg da çok ciddi yatırım yaptı. Yine Sekizli Final'in ev sahibi. İnşallah her şey çok iyi gider, sakatlık olmadan oralara gideriz. Geçen yıl final oynayan ilk Türk takımı neden bu yıl şampiyon olmasın. İnşallah sakatlığın olmadığı, herkesin formda olduğu bir finalde bir ilki daha başarıp, bu kez şampiyonluğa ulaşırız."

Haberin Devamı

"Pondexter, Fenerbahçe aşığı bir oyuncu"

Didem Akın, dünkü maçta 10 asist, 12 sayı ile oynayan Cappie Pondexter'dan övgüyle bahsederken, "Pondexter bizden biri" ifadesini kullandı.

Pondexter'in Türk oyunculardan bir farkı olmadığını anlatan Akın, şunları kaydetti: "Pondexter çok özel bir oyuncu. Buranın ailesi, başkan Aziz Yıldırım'ın da babası olduğunu söylüyor. Bunlar çok güzel duygular. Bu duyguları hissettirdiğimiz için mutluyuz. O taraftarı çok seviyor, taraftar da onu seviyor. Takım arkadaşları da onun liderliğini kabul etmiş durumunda. Kişilik ve basketbol olarak dört dörtlük bir insan. Türk oyunculardan bir farkı yok. Fenerbahçe aşığı bir oyuncu. Altyapıdaki oyuncular için de çok iyi bir örnek. Dünkü maçta 10 asist, 12 sayı ile oynaması takım oyuncusu olduğunu gösteriyor. Angel McCoughtry de burayı çok benimsemiş durumda. Tabii ki diğer yabancılarımız ve Türk oyuncularımızla bir aileyiz. Belki de başarı buradan geliyor."

"Başkanımızı çok seviyoruz ve onun arkasındayız"

Didem Akın, dünkü maçı izleyen kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ı çok sevdiklerini, Yargıtay'ın kararına tüm oyuncuları çok üzüldüğünü vurgulayarak, "Bütün oyuncularla biz kocaman bir aileyiz. Bunu başkanımız yarattı. Tabii ki biz onunla varız. Oyuncular Yargıtay'ın kararını duyunca çok üzüldüler. Başkanımızı çok seviyoruz ve onun arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kadın basketbolunun Aziz Yıldırım sayesinde bir ivme kazandığını dile getiren Didem Akın, sözlerini şöyle tamamladı: "Yeni yeni buralara geldik. Geçen yıl ilk kez Türk takımı Avrupa Ligi'nde final oynadı. Olimpiyatlarda kadın milli takımı 5. oldu. Bunlar hep Fenerbahçe'nin kadın basketboluna yatırım yapmasıyla gerçekleşti. Altyapılara baktığınız zaman lige 60'a yakın oyuncu vermişiz. Ligi domine eden takımız. Başkanımızın inanılmaz bir vizyonu var. İnanılmaz bir spor aşığı. Bu bizim için de büyük bir avantaj. Biz de bunu en iyi şekilde değerliyoruz."