BursaSpor Ali Ay: 'Beşiktaş ile maç yapmayı planlıyoruz'

Ali Ay: 'Beşiktaş ile maç yapmayı planlıyoruz'

13.12.2016 - 16:46 | Son Güncellenme:

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ile yönetim kurulu üyeleri, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ı ziyaret etti. Ay ve yönetim kurulu üyelerini Selami Yıldız, İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde karşıladı.

Ali Ay: Beşiktaş ile maç yapmayı planlıyoruz


Başkan Ay, yaptığı konuşmada, cumartesi günü Beşiktaş ile oynadıkları maçın ardından yaşanan terör saldırısı nedeniyle üzgün olduklarını söyledi. Ay, "Bilmiyorum, belki bunlar taraftarlarımızı da hedef almışlardı. Allah belalarını versin. İnşallah bu son olur. Bunun, onların son çırpınışları olduğunu tahmin ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile dün yaptığı görüşmede, iki takım arasında geliri şehit ailelerine verilecek bir hazırlık maçı oynama konusunda sözleştiklerini aktaran Ay, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Biz dün Fikret başkan ile de görüştük. Beşiktaş ile burada veya İstanbul'da maç yapmayı planlıyoruz. Bunu milli maç arasında yapmayı hedefliyoruz. Geliri de olduğu gibi şehit ailelerine vereceğiz. Misafir tribünü de ayırmadan tüm taraftarların bir arada oturmasını istiyoruz. Bizim uğraşımız, tamam rekabet olsun ama saha içinde kalsın. Dışarıda ise herkes kardeş olsun. Biraz daha medeni hareket etmemiz gerektiğini belirttim. Çok da güzel tepkiler aldık. Sonuçta savaşa gitmiyoruz. Barış ortamında geçsin. Avrupa'da hep beraber maçlar izleniyor. Maçtan sonra gezmeye, eğlenmeye gidiliyor. İnşallah bu son olur."

Ay, Ziraat Türkiye Kupası'nda perşembe günü Ümraniyespor ile oynayacakları maçta izin verilmesi halinde seremoniye çevik kuvvetin giydiği yeleklerle çıkmak istediklerini vurgulayarak, "Hiç olmazsa onları bu şekilde anmak istiyoruz. Bizim taraftarlarımız için, Bursa'dan stadyuma girene kadar mücadele verdiler. Gayet güzel bir organizasyon oluştu. Buradan taşkınlık yapmayan taraftarımıza da çok teşekkür ediyorum. Çıkışta da gayet güzel onları uğurladılar. Ondan sonra bu kalleşçe terör olayı oldu. Bu devletin toprakları şehit kanlarıyla sulanmıştır. Ben 60 yaşındayım, devlet bana görev verirse seve seve şehadete giderim." ifadelerini kullandı.

- "Bu ülkeye diz çöktüremeyecekler"

Haberin Devamı

Selami Yıldız da ziyaretin kendilerine güç verdiğini ifade etti.

Terörün amacına hiçbir zaman ulaşamayacağını, terör eylemi sonrası ortaya çıkan kenetlenmeyle bir kez daha anladıklarını dile getiren Yıldız, şunları söyledi: "Emniyet teşkilatımıza, başta şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Allah şehadetlerini kabul etsin. Terörle mücadele, teşkilatımızın olmazsa olmazı. Sonuna kadar, bunları yapanlardan hesap sorana kadar mücadele edeceğiz. Genç kardeşlerimiz şehadete koşarak gittiler. Allah onların şefaatlerini bize nasip etsin. Yaralılarımıza Allah şifa versin. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan saldırılar belki bir yerlerde sıkışan, birilerinin taşeronları, üç buçuk soysuzlar bu tip namertçe eylemlerle polisimize, sivil vatandaşlarımıza zarar vermeyi amaçlamaktalar. Ama asla ve asla bu milleti bölemeyecekler, bu devleti yıkamayacaklar, bu ülkeye diz çöktüremeyecekler. 'Bir ölür, bin diriliriz' derler ya, bu devleti bu milleti inşallah birlik ve beraberlikle savunacağız.

Tüm şehitlerimizin adını yaşatmak için Bursaspor camiası olarak irade kullanmışsınız. Stadyumdaki anı duvarında yer alacağını açıkladınız. Onların isimleri hepimizin yüreğinde ama anı duvarında yer almaları gerçekten bizim için memnuniyet verici."

Yazarlar