Galatasaray Almanya'da ateşli dans

Almanya'da ateşli dans

07.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bild’in Dortmund muhabiri Leihkamm, Almanya’daki maçta da binlerce Türk’ün olacağını belirtti, “Galatasaray’ın fantastik taraftarı önünde oynamak her Alman takımı için özel bir deneyimdir” dedi.

Almanyada ateşli dans

Bild’in Borussia Dortmund muhabiri Moritz Leikhamm, Şampiyonlar Ligi’nde Alman takımıyla ile aynı grupta yer alan Galatasaray’ı MİLLİYET gazetesi için değerlendirdi.

Haberin Devamı

Oynanacak her iki karşılaşmayı ‘ateşli dans’ olarak tanımlayan Moritz Leikhamm geniş bir analiz derledi:

“Galatasaray’ın fantastik taraftarı önünde oynamak her Alman takımı için özel bir deneyimdir. Mesela Borussia Dortmund bir Premier Lig takımıyla karşılaşsa statta sadece Alman taraftarlar olur. 25 bin taraftar güney tribününü doldurur ve 80 binlik dev bir avantaj arkanızda olur. Fakat bir Türk takımıyla oynadığınızda birçok Galatasaraylı taraftar Sıgnal Iduna Park’ı dolduracaktır.

Borussia Dortmund, en önemli kozu Lewandowski’yi yaz transfer döneminde Bayern Münih’e kaybetti. Forvet bölgesini doldurmak için Ramos, Immobile ve Wong Ji gibi 3 yeni isim geldi. Ayrıca 2011 ve 2012’deki şampiyonlukların mimarı Kagawa da döndü.

Haberin Devamı

Bana sorarsanız, maçların favorisi Borussia Dortmund derim. Reus, Mkhitaryan ve Kagawa’lı orta saha, Galatasaray’ın Sneijder’li orta sahasına göre çok daha teknik.

Ancak Jurgen Klopp önemli sorunlara sahip. 5 oyuncusu Brezilya’daki Dünya Kupası’ndan geç geldiği için sezon başı kampında yer alamadı. Son Arjantin maçında 4 gol yiyen savunmada 3 isim de Dortmund forması giyiyor; Drum, Grosskreutz ve Ginter.

Nuri açısından da hoş bir durum var. Ancak İlkay bir yılı aşkın bir sakatlık geçirdi ve formu nasıl bilinmiyor. Üstüne Nuri de sakatlandı. Galatasaray maçına çıkamayabilirler.”