Fenerbahçe Amsterdam karıştı

Amsterdam karıştı

06.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amsterdam maç günü olaylarla dolu bir gün yaşadı. Kent merkezindeki Dam Meydanı’nda Fenerbahçe taraftarı polisle karşı karşıya geldi.

Amsterdam karıştı

Amsterdam maç günü olaylarla dolu bir gün yaşadı. Kent merkezindeki Dam Meydanı’nda Fenerbahçe taraftarı polisle karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli taraftarların oturduğu kafe ve çevresinde başlayan olaylarda masa ve sandalyeler havada uçuştu.

Haberin Devamı

14 gözaltı var

Amsterdam’ın merkezinde çıkan olaylarda 14 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Hollanda basınının bildirdiğine göre müdahalede bulunan polislerden 4 tanesinin yaralandığı, bunlardan bir tanesinin tedavisinin hastanede gerçekleştirildiği belirtildi.

Fenerbahçelilerin kentteki dernek binasına ise taciz edici sözler yazan ev sahibi ekibin taraftarlarının, kışkırtmaya çalıştıkları öne sürüldü. Kansere yakalanan Johan Cruyff’a sağlık dileyen bir pankartı dernek binasına asan sarı-lacivertlilere yönelik, “Yahudi Ajaxlılar, Fener’i öldürecek” şeklinde sloganlar yazıldı.

Amsterdam Arena çevresinde ise ayrı bir telaş vardı. Stadın hemen yanındaki 17 bin kişilik alanda ünlü rock grubu Foo Fighters’ın konserinin olması ve yaklaşık 70 bin kişinin aynı yerde birikmesi nedeniyle emniyet tarafından bölgede güvenli bölgeler oluşturuldu, üst araması yapıldı.

Haberin Devamı

Biletler karaborsa

Fenerbahçe taraftarı takımını dünkü maçta yalnız bırakmadı. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen sarı-lacivertliler kendileri için ayrılan bölümü doldurdu. Fenerbahçelilerin yaklaşık 6 bin kişiyi bulduğu ifade edildi. Gerek Hollanda, gerekse çevre ülkelerden gelen Fenerbahçeli taraftarlar yeterli bilet bulamayınca karaborsa bilet fiyatları tavan yaptı. Karşılaşmanın biletlerinin 300 euroya kadar dayandığı öğrenildi. Öte yandan maçı, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun ve Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız da takip etti.

Kuyt’tan ziyaret

Hollanda’nın Feyenoord takımında kariyerini sürdüren Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Dirk Kuyt, maç öncesinde sarı-lacivertlileri ziyaret etti. Başarılı oyuncu, Ajax maçı için Amsterdam’da bulunan sarı-lacivertli takımın teknik heyet ve oyuncularıyla, kamp yaptıkları otelde bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleştiği bildirilen ziyarette eski takım arkadaşlarıyla özlem gideren Kuyt, başarı dileğinde bulundu.

Yazarlar