İspanya La Liga Ancelotti'den Arda Güler'e: Dönmen için acelemiz yok

Ancelotti'den Arda Güler'e: Dönmen için acelemiz yok

19.10.2023 - 15:25 | Son Güncellenme:

Real Madrid'de forma giyen Türk yıldız Arda Güler sakatlığını atlattı ve takımla çalışmalara başladı. Teknik direktör Carlo Ancelotti, Arda Güler ile özel bir görüşme yaparak genç yıldıza forma vermek için acele etmeyeceğini belirtti.

Ancelottiden Arda Gülere: Dönmen için acelemiz yok

Real Madrid'in Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı Arda Güler yeni takımıyla henüz sahaya çıkamadan üst üste iki sakatlık yaşadı. Sol arka adalesinden geçirdiği sakatlık sebebiyle 3 hafta sonra takımla antrenmanlara başlayan Arda Güler'in Sevilla maçının kadrosunda olması bekleniyor.

Haberin Devamı

ANCELOTTI'NİN HEDEFİ KASIM AYI

İspanya'dan AS'ın haberine göre Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'e Ekim ayının fikstüründe görev vermeyecek fakat genç yıldızı maç kadrolarına dahil etmeyi planlıyor. Ancelotti'nin sağlık ekibiyle yaptığı görüşmede Arda'ya Kasım ayından itibaren forma şansı vereceği aktarıldı.

Ancelottiden Arda Gülere: Dönmen için acelemiz yok

ANCELOTTI'DEN ARDA'YA: ACELEMİZ YOK

Bu gelişmenin üzerine Carlo Ancelotti, Arda Güler ile özel görüşme gerçekleştirdi. İspanyol basınında yer alan habere göre Ancelotti, Arda Güler ile yaptığı görüşmede genç yıldıza süre vermek için aceleci olmayacağını belirtti. Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen Defensa Central'de yer alan habere göre Carlo Ancelotti, Arda Güler ile yaptığı özel görüşmede genç yıldıza "Arda, bir süreliğine durmak zorundayız, doktorların emirleri doğrultusunda yavaşlayacağız, dönmen için acelemiz yok." fiadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ancelottiden Arda Gülere: Dönmen için acelemiz yok

ARDA KABUL ETTİ

Habere göre Ancelotti'nin bu açıklaması Arda Güler'i ikna etti. Arda Güler'in mümkün olan en kısa sürede dönmek istemesine rağmen üst üste iki kez sakatlandı ve Ancelotti'nin sağduyusu onu ikna etti.

Real Madrid'in hedefi genç Türk'ün Antonio Pintus ile mini bir sezon öncesi çalışması yapması ve böylece resmi bir maç oynamak için döndüğünde ritim eksikliği hissetmemesi için form tutması.

ARDA'NIN SORUNU FİZİK YETERSİZLİĞİ

AS’ın haberine göre Carlo Ancelotti ile fizik ve kondisyon antrenörü Antonio Pintus milli futbolcunun dönüş takvimini belirledi. Güler’e, Rodrygo’ya hazırlanan özel fizik antrenmanları uygulanacak, fizik kondisyonunu ve gücünü kazandığında sahalara dönecek.

Haberin detayında, Ancelotti ve Pintus’un ilk günden beri Arda’nın yeteneklerine zarar vermeden fizik gelişimini artırma çabalarında olduğu belirtildi. Arda’nın yaşadığı iki sakatlığın bu gelişim sürecine sekte vurduğu ancak şu an hızlı bir şekilde gelişim sağlandığına vurgu yapıldı.

Ayrıca genç futbolcunun hem Fenerbahçe’de hem Real Madrid’de üst üste sakatlıklar yaşamasının temel nedeni olarak fizik olarak yetersiz olması gösterildi.

Haberin Devamı

Ancelottiden Arda Gülere: Dönmen için acelemiz yok

MILAN İDDİASI

İspanyol basınında yer alan habere göre; Brahim Diaz'la yollarını ayıran ve orta saha kurgusuna takviyede bulunmak isteyen Milan, Arda Güler'i peşine düştü. Serie A devinin, 18 yaşındaki on numarayı kiralık olarak kadrosuna katmak istediği belirtildi.

Real Madrid'in genç yıldızın düzenli olarak şans bulabileceği bir takımda oynaması fikri üzerinde henüz kararını vermediği aktarıldı. Arda Güler transferi konusunda son kararı Başkan Florentino Perez'in vereceği kaydedildi.

KROOS: BU ADAM TAM BİR ÇATLAK

İspanyol basınında yer alan haberlere göre; Arda Güler, Real Madrid'de antrenmanlarda gösterdiği performansla Toni Kroos'u hayran bıraktı. Alman orta sahanın, 18 yaşındaki futbolcuyla ilgili şu ifadeleri kullandığı belirtildi: "Bu adam bir çatlak, 18 yaşında bazılarımızın asla yapamayacağı şeyleri yapıyor."

Öte yandan haberin ayrıntılarında, "Arda Güler henüz 18 yaşında ve muazzam bir potansiyele sahip. Geleceğin Real Madrid'ine liderlik edecek oyunculardan biri olarak görülüyor. Toni Kroos onun en büyük destekçisi" denildi.

Haberin Devamı

Ancelottiden Arda Gülere: Dönmen için acelemiz yok

SÖZLEŞMESİ 2029'DA BİTECEK

Arda Güler'in Real Madrid ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2029'da sona erecek. 18 yaşıdnaki orta sahanın güncel piyasa değeri 15 milyon euro. A Milli Futbol Takımı'nda 4 maça çıkan Arda Güler, 1 gol sevinci yaşadı.

Gençlerbirliği altyapısında futbola başlayan ve Fenerbahçe'nin U-16 takımına transfer olan Arda Güler, sezon başında 20 milyon euro karşılığında Real Madrid'e imza attı. Genç oyuncunun sözleşmesinde 10 milyon euroluk bonus maddesinin yer aldığı belirtildi. Öte yandan Arda Güler'in bir sonraki satışından Fenerbahçe'nin yüzde 20 pay alacağı aktarıldı.

Yazarlar