İspanya La Liga Arda Güler için flaş yorum: Potansiyeli Messi'den yüksek

Arda Güler için flaş yorum: Potansiyeli Messi'den yüksek

19.10.2023 - 19:48 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra rekor bedelle Real Madrid'e imza atan Arda Güler'in ilk antrenörü konuştu. Genç oyuncunun, Gençlerbirliği'ndeki antrenörü çarpıcı ifadeler kullandı.

Arda Güler için flaş yorum: Potansiyeli Messiden yüksek

Gençlerbirliği altyapısından küçük yaşta Fenerbahçe'ye imza atan Arda Güler, sarı-lacivertlilerde gösterdiği performansla Avrupa devlerini peşinden koşturdu. Barcelona'nın da ilgi duyduğu genç futbolcunun transferdeki tercihi Real Madrid oldu.

Haberin Devamı

Real Madrid ile 2029'a kadar sözleşme imzalayan genç yeteneğin ilk antrenörü açıklamalarda bulundu. Gençlerbirliği'nde Arda Güler'in ilk antrenörü olan Erol Tokgözler, İspanyol basınından AS'a konuştu.

Arda Güler'in inanılmaz bir yeteneği olduğunu belirten Erol Tokgözler, "Arda'yı ilk gördüğümde boyu 1.55'ten uzun değildi ama topla inanılmaz işler yapıyordu, çok zekiydi. O yaşta onun kadar yetenekli kimseyi görmemiştim. Real Madrid'de oynamaya başladığında herkes onun ne kadar olağanüstü bir futbolcu olduğunu görecek" ifadelerini kullandı.

Genç oyuncunun topla olan ilişkisine çok şaşırdığını dile getiren Tokgözler, "Beni en çok şaşırtan topla olan ilişkisiydi. Topu vücudunun bir uzvu gibi, üçüncü ayağı gibi kullanıyordu. Aklındaki her şeyi sahada yapıyordu. Her durum için 5 farklı senaryosu var gibiydi. Böyle bir oyuncuyu savunmacılar nasıl durduracak? Onun ne yapacağını asla tahmin edemiyorsunuz, öngörülemez bir oyuncu" dedi.

Haberin Devamı

"ÖZEL HAYATINA ÇOK DİKKAT EDİYOR"

Arda Güler'in özel hayatına çok dikkat etttiğini belirten Erol Tokgözler, "Arda küçük yaştan beri özel hayatına çok dikkat ediyor. Saha içiyle ayrı, dışıyla ayrı ilgileniyor. Bu sayede futbola daha iyi odaklanıyor. Ayrıca sürekli antrenman yapar" diye konuştu.

Arda Güler'in idolünün Alex de Souza olduğunu dile getiren Tokgözler, "Arda'nın idolü Alex de Souza. Onun hakkında her şeyi izleyip sahada onun gibi oynmaya çalışırdı. Alex, Arda'nın kahramanıydı. Bana başka hiçbir oyuncunun ismini söylemedi. Tek duyduğum Alex'ti" açıklamasını yaptı.

Arda Güler'in potansiyelinin Messi'den daha yüksek olduğunu belirten Tokgözler, "Messi benim gördüğüm en büyük oyuncu. Arda daha küçük bir çocuk ve Messi her şeyi başardı. Ancak potansiyellerden bahsedersek bence Arda'nın potansiyeli Messi'den yüksek. Tabii ki önünde çok yol var ve sadece potansiyelinden bahsediyorum" diye konuştu.

Luka Modric ve Toni Kroos'un Arda Güler'e örnek olduğunu vurgulayan Tokgözler, "Arda için Modric'i ve Kroos'u örnek gösterebilirim. Oyun tarzı olarak değil, örnek olarak. Arda'nın en büyük silahı top. Her zaman ileri gitmeyi amaçlar ve kafasında hep kale vardır" dedi.

Haberin Devamı

"AİLESİ ÇOK YARDIMCI OLDU"

Arda Güler'in ailesinin desteğinden bahseden Erol Tokgözler, "Türkiye'de genç oyuncular ailesi ile birlikte olmalıdır. Bu yüzden Fenerbahçe, Arda'nın ailesinin Ankara'dan İstanbul'a gelmesine yardımcı oldu. Küçük yaştan beri büyük kararlar alması gerekti ve ailesi bu kararları doğru alması için ona çok yardımcı oldu" ifadelerini kullandı.

Arda Güler için paranın önemli olmadığını vurgulayan Erol Tokgözler, "Arda çok profesyonel bir oyuncu. Türkiye'de kalsa çok para kazanabileceğini biliyordu ama bunu dert etmedi. Asla büyük ev, büyük araba gibi endişeleri olmadı. Bunların daha sonra geleceğini biliyordu. Parasını öğrenmeye ve futbol eğitimine harcaması gerektiğini biliyordu" dedi.

Genç oyuncunun Real Madrid'de bir meydan okumaya hazırlandığını ifade eden Erol Tokgözler, "Arda'yı birçok kulüp istedi ama asıl savaş Real Madrid ile Barcelona arasındaydı. Küçük bir kulübe gitmektense Real Madrid'e gidip bir meydan okuma yapmak istedi. Her zaman zor yolu seçen bir yapısı var" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Real Madrid'in harika bir transfer yaptığını belirten Erol Tokgözler, "Türkiye'de herkes Arda'nın Fenerbahçe'de kalacağını düşünüyordu, orada büyümüştü. Ancak Real Madrid kapınızı çalınca bunu reddedemezsiniz. Bunu herkes anlayışla karşıladı. Bence Real Madrid harika bir transfer yaptı. Hatta yapabilecekleri en iyi transferi yaptıklarını söyleyebilirim" diye konuştu.

Arda Güler'i anlatan Erol Tokgözler son olarak şu ifadeleri kullandı: "Potansiyeli tartışılmaz ama kariyerinde sadece 30-40 resmi maça çıktı. Şuan dünya futbolunda bir çaylak diyebiliriz. Ben ona 'defans yapmakla ilgilenme, oyununa bak' diyordum. Ancak şimdi Arda büyüdü ve durumlar eskisi gibi olmayacak."

Yazarlar