Skorer ARDA PATLADI

ARDA PATLADI

04.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Biz 50 bin dolarımızı alamazken, bazı yabancı futbolcular satın almak için helikopter bakıyordu Atletico Madrid’e beni tesis personeli uğurladı. İsterdim ki bir yöneticimiz plaket versin Islıkladıkları adam, kulübüne yüklü bonservis getirip gitti. Kırgınlığım tamir edilmeyecek

ARDA PATLADI

Atletico Madrid’de top koşturan Galatasaray’ın eski kaptanı Arda Turan, Futbol Federasyonu’nun Tam Saha dergisine içini döktü. Milli futbolcu, yaşadıkları yüzünden sarı-kırmızılı yönetim ve taraftarlara sitem ederken, ses getirecek ifadeler kullandı. İşte Arda’nın sözleri...
- Ülkemizin atmosferi, gidişimle ilgili nedenleri sıralarsak bunların arasında en sonda yer alır. Çünkü ben, hiçbir zaman korkup kaçacak biri değilim. Hayatım boyunca cesaretli ve yürekli davrandım. Artık Türkiye’yi Avrupa’da temsil etme zamanımın geldiğini düşündüm. Herkese saygılı şekilde ayrıldım. Türkiye’den Avrupa’ya giden en pahalı Türk futbolcusu unvanına sahip oldum.
- Futbolcu özel hayatı için kimseye hesap vermez. Eğer illa birisini eleştirmek veya birisiyle dalga geçmek isteniyorsa ki buna hiç hakları yok, baba parası ile geçinen, hiç çalışmayıp bütün sene tatil yapanları gündeme getirsinler. Bizler ağır işçi gibi çalışıyoruz. Babamı, annemi, kardeşimi rahat ettirmek için her şeyi yapmışım. Ondan sonra benim aldığım arabaya laf edecekler ha? Böyle bir dünya yok. Zaten benim suratıma kimse bunu söyleyemez.
- Galatasaray taraftarına sesleniyorum. Takım iyi olduğu zaman ’Biz taraftarız’, takım kötü olursa, ’Hadi ıslıklayalım. Kimden başlayalım? Arda’dan başlayalım.’ Bu mudur Galatasaraylılık. Bunu yapanlar Galatasaraylıysa, ben Galatasaraylı değilim. O tür insanlar olduğu sürece, bu kırgınlık asla tamir edilmeyecek. O ıslıkladıkları adam, kulübe en çok bonservis bedeli getirerek ayrıldı. Milyarlar verilerek getirilen yabancılardan daha fazla emek vererek oynadı. Üstelik onlardan daha az para alarak. Hiçbir zaman para konuşmadı, yeri geldi boş mukaveleye imza attı. Yeri geldi, parasını 8 ay sonra aldı. İşte o ıslıkladıkları adam benim. Beni ıslıklayanlara 4-4.5 milyon euroya gelip, paraları peşin alıp, yatacak adam lazım.
- Yabancı oyuncu Avrupa’da 500 bin euro alıyor, buraya getirmek için 4 milyon euro veriyoruz. Şaka gibi ya... Sonra gelir gelmez, ’Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş çok büyük takımlar’ diyorlar. O kadar parayı alınca derler tabii. Biz Sivas’a deplasmana giderken, 50-100 bin dolar alacağımız ödenmezken, bazı yabancılar (Cassio Lincoln) satın alacak helikopter bakıyorlardı. Bunları taraftar bilmez ama. Bugünlere sesimizi çıkartmayarak geldik.
- Bazı şeyler insana koyuyor. Kimi yabancıların ne şekilde ayrıldığını görüyoruz. Sen altyapıdan yetişmişsin, büyük paralar bırakıp gidiyorsun, seni sadece tesis personeli uğurlamaya geliyor. Sağ olsun tesis personeli plaket yaptırmış. Üzerinde ’Yaptıkların için teşekkür ederiz. Seni seviyoruz’ yazıyor. Benim için hayattaki en değerli ödül odur. Avrupa Şampiyonası’nda aldığım ’maçın adamı’ ödülünden bile daha yukarı koydum onu. O ödül benim baş tacımdır. Ama isterdim ki Galatasaray Kulübü’nden de bir yönetici plaket versin. İnsan bekliyor tabii, hele de yabancıları görünce.

Haberin Devamı

Elano’ya verilmişti
2 Aralık 2010’da Galatasaray’dan ayrılarak, Santos’a giden Elano’ya dönemin sportif direktörü Adnan Sezgin plaket vermişti. Kulüp, Nonda ve teknik patron Frank Rijkaard’ı da özel plaketle uğurlamıştı.

Yazarlar