Basaksehir Arda Turan'a bir şok daha! Transfer olursa...

Arda Turan'a bir şok daha! Transfer olursa...

10.05.2018 - 20:16 | Son Güncellenme:

PFDK tarafından 16 maç ceza alan Medipol Başakşehir futbolcusu Arda Turan ile ilgili ilginç bir gerçek ortaya çıktı.

Arda Turana bir şok daha Transfer olursa...

Arda Turan gelecek sezon yurt dışına gitse bile yeni kulübünde de bu cezayı çekecek. FIFA Transfer Yönetmeliği'nin 12. maddesinde 'Disiplin cezalarının uygulanması' başlığı altında belirtilen hususa göre oyuncu, cezasının tamamlamadığı kısımlarını, gittiği yeni ligde çekmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu maddenin ilk bendinde "Bir futbolcu eski federasyonunca verilmiş dört maça ya da üç aya kadar olan cezaların, eski liginde ceza tamamlanmamışsa, yeni oynadığı ligin federasyonunca oyuncuya tatbik edilir" ifadeleriyle belirtilen durum, cezanın süresinin daha uzun olması durumlarını kapsar şekilde ikinci bentte, "Dört maçtan ya da üç aydan fazla olan ve henüz çekilmemiş herhangi bir disiplin cezası, yeni federasyon tarafından oyuncuya, yalnızca FIFA Disiplin Komitesi cezaya uluslararası bir geçerlik kazandırmışsa uygulanır" şeklinde kayıt altına alınıyor.

Ayrıca FIFA Disiplin Yönetmeliği'nin 140. maddesinde de "Bir federasyon tarafından verilen ceza, FIFA üyesi her bir federasyonda, sanki o federasyonca verilmişçesine aynı etkiye sahiptir" ifadeleri dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

İŞTE İLGİLİ MADDE

Arda Turana bir şok daha Transfer olursa...