Fenerbahçe Arsenal transfer listesine koydu! Ada basını, Fenerbahçe'yi duyurdu

Arsenal transfer listesine koydu! Ada basını, Fenerbahçe'yi duyurdu

29.07.2022 - 18:15 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de Dinamo Kiev'e karşı alınan mağlubiyetin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda edilmesi yönetimi harekete geçirdi. Sarı-lacivertliler, kadrosundaki eksik görülen bölgelere transfer yapmak için çalışmalarını hızlandırdı. Fenerbahçe'nin uzun süredir transfer listesinde bulunan tecrübeli futbolcu için Arsenal kararını verdi. İşte transfer haberinin detayları...

Arsenal transfer listesine koydu Ada basını, Fenerbahçeyi duyurdu

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Fenerbahçe'de kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-lacivertlilerde eksik görülen bölgelere takviyeler yapılması için çalışmalara ağırlık gösterildi. Fenerbahçe'nin uzun süredir gündeminde yer alan Arsenal'ın yıldızı için Premier Lig devi karar verdi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

JESUS'TAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Portekiz basınına açıklamalarda bulundu. Ülkesinin basınından Canal 11'e çarpıcı açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, transfer çalışmalarına değindi. Kim Min Jae'nin Napoli'ye transfer olmasının ardından en az iki stoper transfer etmek istediklerini belirten 68 yaşındaki çalıştırıcı dikkat çeken ifadeler kullandı. İstanbul'a gelen Gustavo Henrique konusunda henüz bir karar vermediklerini belirten Jorge Jesus, "Gustavo Henrique ise hala karara bağlanmadı" dedi.

Arsenal transfer listesine koydu Ada basını, Fenerbahçeyi duyurdu

Luan Peres konusunda da konuşan Portekizli teknik adam, "Luan Peres transferi tamamlandı. Tanıdığım ve anlaştığım oyuncuları tercih ediyorum, bu normal" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

TANIDIĞI OYUNCULARI TERCİH ETTİ

Fenerbahçe'de kurmaylar bu sezon transfer çalışmalarında çoğunlukla Portekiz ve Brezilya pazarına yöneldi. Jorge Jesus'un raporu doğrultusunda hareket eden sarı-lacivertliler, Portekizli çalıştırıcının yakından tanıdığı isimlerle anlaşma sağladı. Joao Pedro, Lincoln Henrique, Willian Arao, Joshua King, Bruma ve Luan Peres, Jorge Jesus'un raporu doğrultusunda transfer edildi.

Arsenal transfer listesine koydu Ada basını, Fenerbahçeyi duyurdu

PABLO MARİ GÜNDEMDE

Kim Min Jae'nin ayrılığı sonrası Luan Peres'i transfer eden Fenerbahçe'de kurmaylar bir transfer daha yapma kararı aldı. The Sun'ın haberine göre; bu doğrultuda gündeme gelen isim Arsenal'dan Pablo Mari oldu. Premier Lig devinin 28 yaşındaki oyuncu hakkında kararını verdiği iddia edildi.

Arsenal transfer listesine koydu Ada basını, Fenerbahçeyi duyurdu

SATIŞ LİSTESİNE KONDU

Mirror'un haberine göre; Arsenal, Mikel Arteta'nın gelecek sezon planları arasında yer almayan 5 futbolcuyla yollarını ayırma kararı aldı. Bu doğrultuda Bernd Leno, Nicolas Pepe, Hector Bellerin, Lucas Torreira ve Pablo Mari transfer listesine konulan futbolcular oldu.

FENERBAHÇE'Yİ DUYURDULAR

The Sun'da yer alan habere göre; Arsenal'ın takımdan göndermek istediği İspanyol futbolcunun yolunun Türkiye'den geçeceği öne sürüldü. Arsenal'ın geçtiğimiz sezon devre arasında Udinese'ye kiraladığı 28 yaşındaki futbolcunun, Fenerbahçe'ye kiralık olarak transfer olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Bu kararda Pablo Mari'nin Jorge Jesus'la birlikte daha önce çalışmasının etkili olabileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Arsenal transfer listesine koydu Ada basını, Fenerbahçeyi duyurdu

JESUS'LA DİKKAT ÇEKEN PERFORMANS

Pablo Mari, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'la Flamengo'da birlikte çalıştı. İspanyol savunmacı, Portekizli hocanın öğrencisi olarak 30 müsabakada forma şansı buldu. Pablo Mari bu süreçte rakip fileleri 3 kez havalandırdı. Tecrübeli stoper takım arkadaşlarına 1 gol pası verdi.

SÖZLEŞMESİ 2024'TE BİTECEK

Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği 28 yaşındaki stoperin Arsenal'la olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek. İspanyol futbolcunun güncel piyasa değeri 5 milyon euro olarak gösteriliyor. Pablo Mari daha önce Mallorca, Gimnastic, Manchester City, NAC Breda, Deportivo La Coruna, Flamengo ve Udinese'de oynadı. Arsenal, 2020-2021 sezonu başında Pablo Mari için Flamengo'ya 6 milyon euro bonservis bedeli ödedi.